Επανέρχεται η ΔΗΜΑΡ στο θέμα των ρυθμίσεων για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τονίζοντας ότι η λήψη μέτρων για το ζήτημα αποτελεί «δέσμευση της κυβέρνησης συνευθύνης».

«Πρωταρχικό μέτρο είναι η μείωση των επιτοκίων και η διευκόλυνση της αποπληρωμής, ενώ την ίδια στιγμή το σύνολο κάθε ρυθμισμένης δόσης δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25% των συνολικών παρουσών εισοδημάτων των νοικοκυριών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Για τους ανέργους επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει περίοδος χάριτος.

Παράλληλα, η ΔΗΜΑΡ εγείρει το ζήτημα περικοπής των δανείων με τον ορισμό ενός ορίου κέρδους πάνω από το αρχικό δάνειο και με τον συνυπολογισμό του εισοδήματος των νοικοκυριών», προσθέτοντας πως «πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητη» η παράταση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών έως το 2016.

«Στόχος πρέπει να είναι μια βιώσιμη διαδικασία αποπληρωμής ώστε τα νοικοκυριά να διατηρήσουν τις ιδιοκτησίες, οι τράπεζες να ξεφύγουν από τον κίνδυνο των κόκκινων δανείων και η οικονομία να ενισχυθεί μέσω της αύξησης της κατανάλωσης» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook