Την τρίτη συνεχόμενη νίκη κατάφερε να πετύχει ο Πλατανιάς κάνοντας πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του στη Super League.
Η ομάδα των Χανίων επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ και βελτίωσε κι άλλο τη βαθμολογική της θέση.
Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους που σκόραραν μόλις στο 3\’ με τον Ναζλίδη και μπορούσαν να κάνουν το 2-0 με τον ίδιο παίκτη στο 5\’. Η ΑΕΚ \”απάντησε\” με τον Φέτση στο 17\’ και χωρίς άλλη μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες με το 1-1 στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος και οι φάσεις ήταν λιγοστές μπροστά από τις δυο εστίες. Ο Πλατανιάς δεν κατάφερε να απειληθεί ιδιαίτερα και αντίθετα βρήκε τον τρόπο να \”ξεκλειδώσει\” την άμυνα της ΑΕΚ έπειτα από επέλαση του -κορυφαίου σε ακόμα ένα παιχνίδι- Ναζλίδη στο 74\’. Ο 25χρονος επιθετικός κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Αναστασάκος για το 2-1. 

Στο 82\’ ο Ναζλίδης είχε καλή ευκαιρία για το 3-1 και ένα λεπτό αργότερα ο αρκετά δραστήριος, όσο έπαιξε, Γιακουμάκης, βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κουτρουμπή, με τον Ιωαννίδη να δίνει συνέχεια.

Από την ΑΕΚ αμφισβήτησαν έντονα το πέναλτι που έδωσε εις βάρος τους ο ρέφερι από την Αργολίδα, ενώ από τον Πλατανιά έχουν παράπονα για τη φάση του 83\’ με τον Γιακουμάκη.

Το φιλμ του αγώνα
3\’ ΓΚΟΛ: Ο Κάλαϊτζιτς εκτελεί το φάουλ και ο Ναζλίδης με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).
5\’ Φάση διαρκείας για τον Πλατανιά με τον Αναστασάκο να στρώνει στον Ναζλίδη, το σουτ του οποίου αποκρούει δύσκολα ο Κωνσταντόπουλος.
14\’ Σέντρα του Μαραγκουδάκη, ο Μπουγαΐδης απομακρύνει και το σουτ του Τέτε καταλήγει άουτ.
17\’ ΓΚΟΛ: Φάουλ του Γκερέιρο στο οριζόντιο δοκάρι, κεφαλιά του Φέτση και 1-1.
21\’ Σέντρα του Βλάχου, ο Πετρόπουλος στοπάρει τη μπάλα αλλά το σουτ του φεύγει ψηλά από την εστία του Κηπουρού. 
42\’ Από γύρισμα του Γιάννου ο Μαραγκουδάκης από θέση βολής σουτάρει ψηλά άουτ. 
51\’ Κόρνερ του Κάλαϊτζιτς Ναζλίδης και Αναστασάκος αιφνιδιάστηκαν και δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. 
64\’ Εξαιρετική ενέργεια του Γκερέιρο, πάσα του Φέτση στον Μητρόπουλο, που σουτάρει άουτ.
71\’ Λάθος του Γκονζάλες, ο Κορδέρο στρώνει στον Φέτση που σουτάρει αρκετά έξω από την εστία. 
75\’ ΓΚΟΛ: Ο Αναστασάκος εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που καταλόγισε ο Ιωαννίδης για μαρκάρισμα του Ναζλίδη από τον Καραλή.
82\’ Σέντρα του Γκονζάλες, κεφαλιά του Ναζλίδη άουτ.
85\’ Ο Πετρόπουλο στρώνει στον Κατίδη που σουτάρει με τον Κηπουρό να εξουδετερώνει με διπλή προσπάθεια.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Γκονζάλες, Καστέλς (13\’ λ.τρ. Μαραγκουδάκης), Κουρτεσιώτης, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Τέτε (74\’ Γιακουμάκης), Γιάννου (67\’ Δέντσας), Ναζλίδης, Κάλαΐτζιτς, Αναστασάκος 
ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος (69\’ Καραλής), Μητρόπουλος, Κορδέρο, Φέτσης (80\’ Φουρτάδο), Γκερέιρο, Φούντας (80\’ Κατίδης), Πετρόπουλος.


Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook