Τα συγχαρητήρια των Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Σταύρου Μαλά δέχτηκε ο Νίκος Αναστασιάδης για τη σαρωτική νίκη του στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Τηλεφωνικώς επικοινώνησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια για την εκλογή του.

Από τη Νέα Υόρκη τηλεφώνησε επίσης και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος για να συγχαρεί το Νίκο Αναστασιάδη, βεβαιώνοντας ότι η στάση της Ελλάδας θα ευνοήσει «τη στενή συνεργασία στην προσπάθεια υπεράσπισης των ζητημάτων του Ελληνισμού».

 Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Κύπρου με όλες τις δυνάμεις και να αγωνίζεται για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων».

Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Μαλάς, δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά τιμητικό για τον ίδιο το αποτέλεσμα», ενώ προσέθεσε: «Δώσαμε τον αγώνα μέσα από αντίξοες και άνισες συνθήκες, μέσα σε ένα περιβάλλον κάθε άλλο παρά φιλικό». Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το αποτέλεσμα δίνει μεγάλη δύναμη στην πολιτική του πρόταση να συνεχίσει τον αγώνα».

«Είμαστε εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μαλάς, «να παλέψουμε για διατήρηση του κράτους κοινωνικής πρόνοιας, προάσπιση των εργασιακών θεσμών και των εργατικών κεκτημένων, διαφύλαξη και ορθολογιστική διαχείριση του φυσικού μας πλούτου και να αντιπαλέψουμε τους ενδεχόμενους προαποκλεισμούς ή τις ιδεολογικές αγκυλώσεις».

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook