Αντριάνο Τσελεντάνο, Μόνικα Μπελούτσι, Ντάριο Φο, Νάνι Μορέτι, Ρόκο Σιφρέντι…ποιον υποστηρίζουν στις ιταλικές εκλογές οι διασημότητες της γειτονικής χώρας; Οι περισσότεροι έχουν εκφράσει δημόσια τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και μάλιστα έχουν εμφανιστεί στο πλευρό των υποψηφίων σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Για ποιον όμως θα ρίξουν την ψήφο τους;

Ποιοι ψηφίζουν τον Μπέπε Γκρίλο


Ο «μαέστρος» του ιταλικού θεάτρου Ντάριο Φο, στήριξε έμπρακτα τον αντισυστημικό Μπέπε Γκρίλο, τιμώντας τον με την παρουσία του στην προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά του Μιλάνου, στην πλατεία Ντουόμο όπου συγκέντρωσε 100.000 υποστηρικτές του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

\"\"

Ανάλογη συμπαράσταση στον κωμικό από την Γένοβα, έδειξε και ο κορυφαίος τραγουδιστής Αντριάνο Τσελεντάνο, ο οποίος έγραψε μάλιστα και ένα τραγούδι με τίτλο «Αν δεν ψηφίσεις, κάνεις κακό στον εαυτό σου», στο οποίο μιλά ξεκάθαρα για το πεντάστερο κίνημα. «Ανάμεσα στα κόμματα υπάρχει ένα καινούριο κύμα που ξεκίνησε από το πουθενά. Είναι σαν μια χιονοστιβάδα, προχωρά σαν κυκλώνας, για να κατατροπώσει το σάπιο του κράτους», λένε χαρακτηριστικά οι στίχοι.

\"\"

Ποιοι ψηφίζουν τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι


Την ίδια ώρα το Δημοκρατικό Κόμμα του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι αναμένεται να ψηφίσει ο σκηνοθέτης Νάνι Μορέτι, ο οποίος εμφανίστηκε μαζί του στον τελευταίο σταθμό της προεκλογικής εκστρατείας του. Άλλωστε ο διάσημος σκηνοθέτης και ηθοποιός έχει εκφράσει δημόσια τις αριστερές πεποιθήσεις του, για τις οποίες έχουν μιλήσει και τα έργα του.

\"\"

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Αλμπα Παριέτι, γνωστή τηλεοπτική προσωπικότητα, η οποία έγινε γνωστή για τα καλλίγραμμα πόδια της τα οποία φρόντιζε να επιδεικνύει με μεγάλη μαεστρία κατά τη διάρκεια παρουσίασης αθλητικής εκπομπής τη δεκαετία του 1990.

\"\"

\"\"

Ποιοι ψηφίζουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι


Δε θα μπορούσε να μην ψηφίζει Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο μάστερ της ιταλικής πορνογραφίας Ρόκο Σιφρέντι. Ξακουστός στην βιομηχανία ροζ ταινιών, ο Σιφρέντι υποστηρίζει τον Καβαλιέρε για τον οποίο μάλιστα είχε πει παλαιότερα ότι «είναι ο μοναδικός που με νικά στο κρεβάτι»!

\"\"

Την ίδια ώρα ακόμα και ο, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τα μαγικά του σε ελληνικές τηλεοπτικές εκπομπές της δεκαετίας του 1990, Τζούκας Καζέλα ψηφίζει Μπερλουσκόνι. Ο δημοφιλής «μάγος», ρίχνει την ψήφο του στον Καβαλιέρε με την ελπίδα να κάνει και αυτός τα μαγικά του και να αναδειχθεί πρωθυπουργός.

\"\"

Ποιοι ψηφίζουν τον Μάριο Μόντι


Την έκπληξη έκανε η σαγηνευτική Μόνικα Μπελούτσι όταν πριν ένα μήνα εξέφρασε δημόσια την υποστήριξη της στον Προφεσόρε, Μάριο Μόντι. Η Ιταλίδα καλλονή χρησιμοποίησε το Twitter για να μιλήσει για την προτίμησή της, λέγοντας πως «πιστεύω πως ο γερουσιαστής Μόντι έκανε πολύ καλή δουλειά. Ασφαλώς και θα ψηφίσω. Είμαι Ιταλίδα».

\"\"

Ανάλογο θαυμασμό επέδειξε και ο αστέρας των γηπέδων Τζίτζι Μπουφόν, ο οποίος έγραψε επιστολή για τον Μόντι στην οποία έλεγε πως «έχω τη βεβαιότητα ότι στο τιμόνι βρίσκεται ένας άνδρας ακέραιος, σοβαρός, άξιος εμπιστοσύνης και λογικός». Αύριο ωστόσο θα φανεί αν ο Προφεσόρε καταφέρει τελικά να σκοράρει… 

\"\"
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook