Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η δήλωση της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη ότι για την Κομισιόν το θέμα του κατώτατου μισθού παραμένει ανοιχτό.

«Οι δηλώσεις της Μ. Δαμανάκη επιβεβαιώνουν ότι ΕΕ, κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι αποφασισμένες να βυθίσουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων» επισημαίνει σε σχόλιό του, εξαπολύοντας επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δημιουργία πάμφτωχων εργαζομένων, μέσα από τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, είναι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι καπιταλιστικές επενδύσεις και να έλθει η ανάκαμψη, την οποία εξωραΐζουν στα μάτια του λαού τόσο η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα άλλα κόμματα του 'ευρωμονόδρομου'» προσθέτει το ΚΚΕ.

Στο ίδιο σχόλιο επισημαίνεται ότι για τον προαναφερθέντα λόγο, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μειώσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «με τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του, παίρνει πίσω τη δέσμευση για άμεση, με νόμο, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, και την αντικαθιστά με την 'κούφια' υπόσχεση για σταδιακή αποκατάσταση, αν και εφόσον η ελληνική οικονομία επανέλθει στα επίπεδα προ κρίσης».

«Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι να εγκαταλείψουν τα κόμματα που 'πίνουν νερό' στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης και του 'ευρωμονόδρομου'. Να διεκδικήσουν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, να δυναμώσουν τον αγώνα και τη συμμαχία τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα και να γυρίσουν τις πλάτες στις συνταγές της ίδιας διαχείρισης» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

in.gr