Απηλλάγη ομόφωνα, όπως μετέδωσε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης, λόγω ακαταλόγιστου η 35χρονη «Μήδεια» του Ρεθύμνου, η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πέρυσι τον Απρίλιο, όταν αφαίρεσε με τα ίδια της τα χέρια τη ζωή της 14χρονης κόρης της και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει, βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό της.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε για μία ακόμη φορά στο 7μελές Μικτό Ορκωτό στα Χανιά, με την κατηγορουμένη να μην απολογείται καν, παρά το ότι ρωτήθηκε από την έδρα δύο φορές, χωρίς να βγάλει όμως λέξη για τα όσα συνέβησαν στο σπίτι της στην οδό Σταμαθιουδάκη στο Ρέθυμνο.

Το δικαστήριο, όπως έκρινε ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα, καθώς την ώρα που σκότωνε το παιδί της ουσιαστικά δεν ήξερε τι έκανε και ζούσε σε μία άλλη πραγματικότητα, ενώ παράλληλα δεν θα έπρεπε να είναι έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική στην Αθήνα.

Μετά την ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με τη ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, η Εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή της κατηγορουμένης, κάνοντας λόγο για νοσηρή διατάραξη κατά τη διάρκεια της πράξης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα τιμωρείται μία ζωή, σκοτώνοντας με τα ίδια τα χέρια της την κόρη της.

Από πλευράς του, ο συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης γυναίκας από την Αλβανία, σημείωσε πως η σύγχρονη «Μήδεια» είχε βαρύτατο ψυχολογικό ιστορικό κι ενώ ζήτησε υποστήριξη δεν την είχε από πουθενά, πέφτοντας σε κατάθλιψη και σταματώντας να παίρνει τα φάρμακά της.

Παράλληλα, η τελευταία πραγματογνωμοσύνη, κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της, έδειξε σχιζοφρένεια, αποδεικνύοντας ότι η γυναίκα που δολοφόνησε το άτυχο κορίτσι δεν είχε καμία σχέση με το συμβάν… ήταν ένας άλλος εαυτός της.

Όλα συνέβησαν στο σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια, την ώρα που ο πατέρας της κοπέλας βρισκόταν στην εργασία του. Επιστρέφοντας, μαζί με το μικρότερο παιδί, βρέθηκε μπροστά στο άψυχο σώμα της κόρης του και τη βαριά τραυματισμένη σύζυγό του, η οποία μάλιστα ήταν και αυτή που του άνοιξε την πόρτα.

Η 35χρονη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου σε σοβαρή κατάσταση με τραύμα στο λαιμό από μαχαίρι, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο θάνατος της 14χρονης επήλθε από ασφυξία

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook