Το απόγευμα της Πέμπτης θα παρουσιαστεί στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η τελική μορφή το σχεδίου «Αθηνά», χωρίς σημαντικές αλλαγές στη βασική φιλοσοφία του και τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν θα υπάρξουν αλλαγές με εξαίρεση ορισμένα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που επρόκειτο να μεταφερθούν στις Σέρρες αλλά δεν πρόκειται να μεταφερθούν, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, όπως επίσης και ορισμένα τμήματα του ΤΕΙ Πάτρας δεν θα μεταφερθούν στο Μεσολόγγι.

Παραμένει πάντως ο σχεδιασμός του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου «Αδαμάντιος Κοραής», θεσμός που θα εφαρμοστεί μόνο στην πρωτεύουσα, με την ενσωμάτωση πέντε πανεπιστημίων: Οικονομικό Αθηνών, Πάντειο, Πειραιώς, Χαροκόπειο και Γεωπονικό.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας μελετάει την προώθηση διατάξεων με τις οποίες θα ξεκαθαρίζουν οι αρμοδιότητες μεταξύ πρυτάνεων και Συμβουλίων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, ώστε να μην συγκρούονται τα δυο όργανα και να συνεργάζονται ομαλά.

Το σχέδιο θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες ώστε να δοθεί και το νέο μηχανογραφικό για τις εξετάσεις του καλοκαιριού.

Κινητοποιήσεις από φοιτητές, καθηγητές

Παράλληλα με την παρουσίαση στη Βουλή φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Επιπλέον, πανεπιστημιακοί αλλά και καθηγητές των ΤΕΙ προσανατολίζονται να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του Σχεδίου «Αθηνά».

Στη Φιλοσοφική Αθηνών έχουν ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 11.000 υπογραφές από πανεπιστήμια αλλά και προσωπικότητες χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης εναντίον της ενοποίησης όλων των τμημάτων ξένων φιλολογιών.

Παράλληλα, οι καθηγητές ΤΕΙ αποφάσισαν να προσφύγουν στα δικαστήρια και για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Σε ενεργό συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το σχέδιο «Αθηνά» καλεί τα μέλη του, σε όλο το νομό, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Θα πραγματοποιηθούν τρεις ταυτόχρονες εκδηλώσεις στις κεντρικές πλατείες των τριών μεγαλύτερων πόλεων.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους εμπόρους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες αλλά και όλους τους πολίτες, εργαζόμενους και μη, στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στις κεντρικές πλατείες στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την Ναύπακτο για να υπερασπιστούν «την αυτονομία και την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και του ΤΕΙ Μεσολογγίου».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook