Tο φετινό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Αγίου Νικολάου 2013, έχει τίτλο «Μικροί Εξερευνητές – Εκρηκτικοί Μπελάδες για τη Λιμνούπολη».
Ένα παιχνίδι, που έχει σαν βασικό στόχο κάποιες ώρες διασκέδασης ή αλλιώς… απόδρασης από την καθημερινότητα.
\”ΜΙΚΡΟΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΥΠΟΛΗ
Κυριακή 10 ΜΑΡΤΙΟΥ
Οδηγίες
* Οι ομάδες των «κυνηγών» μπορούν να είναι έως δέκα ατόμων.
Σε περίπτωση συμμετεχόντων κάτω των 18 ετών, απαραίτητο είναι να συνοδεύονται από ένα – τουλάχιστον – ενήλικο (δυο εφόσον χρησιμοποιούν δύο αυτοκίνητα).
* Η κάθε ομάδα θα πρέπει να διαλέξει ένα «όνομα» και να δημιουργήσει μία αποκριάτικη εμφάνιση.
* Κάθε ομάδα θα χρειαστεί αυτοκίνητο για να λύσει κάποιους από τους γρίφους. Ο οδηγός θα πρέπει να είναι ενήλικος και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης.
Εβδομάδα παιχνιδιού
Αυτή τη φορά το παιχνίδι θα έχει και αρκετές… προπαρασκευαστικές πράξεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν το Κυνήγι.
Οι ομάδες θα πρέπει να έχουν στο νου τους το σύνθημα «Έσο Έτοιμος» και όταν τους ζητηθεί κάποια μέλη τους – δεν είναι ανάγκη να είναι όλα – να… τρέξουν.
Οι συμμετέχοντες σ’ αυτή την προπαρασκευαστική φάση θα ανταμειφθούν με χρόνο (θα μπορέσουν να ξεκινήσουν λίγα λεπτά νωρίτερα) αλλά και με δωρεάν βοήθειες για το βασικό παιχνίδι.
Οι απροειδοποίητες αυτές «προσκλήσεις» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν θα είναι πολλές (δυο με τρεις), αλλά θα πρέπει κάποια από τα μέλη σας να είναι… διαθέσιμα όταν τους ζητηθεί. 
Θα ειδοποιήστε με SMS, οπότε θα πρέπει να μας δώσετε ένα τηλέφωνο το οποίο δεν θα αλλάξει και θα είναι αυτό που θα χρησιμοποιείτε τόσο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας όσο και την ημέρα του παιχνιδιού.
Ταυτόχρονα θα σας ζητήσουμε να δουλέψετε λίγο εκτός από την εμφάνισή σας και την… παρουσίασή σας.
Η παρουσίαση
Η επίσημη παρουσίαση των ομάδων δεν θα γίνει φέτος το πρωί της Κυριακής, αλλά το βραδάκι της Τσικνοπέμπτης, ώστε να έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για να παρουσιαστούμε.
Μετά την εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου στο θεατράκι της Λίμνης, σειρά έχουν οι… θησαυροκυνηγοί, στις 8 η ώρα το βράδυ. (Σε περίπτωση βροχής, θα μεταφερθούμε στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ).
Γι’ αυτό, ετοιμάστε τα κοστούμια σας φέτος λίγο πιο νωρίς, αλλά και μια δίλεπτη παρουσίασή σας στους…. ανταγωνιστές σας. Το θέμα θα σας το ορίσουμε εμείς. Εσείς περιμένετε!
Η ομάδα που θα εντυπωσιάσει περισσότερο θα ανταμειφθεί και συγχρόνως θα ζεσταθούμε λίγο για το…. Κυνήγι και θα δώσουμε μια αποκριάτικη νότα στην πόλη μας.

Αλλά περισσότερες λεπτομέρειες για την παρουσίασή σας και τις… υποχρεώσεις σας, θα μάθετε στην αρχή της εβδομάδας της… δοκιμασίας σας.

Μην ξεχνάτε:
Έσο έτοιμος!
Οι… απαγορεύσεις
Τα λέμε και τα ξαναλέμε και είμαστε σίγουροι ότι οι παλιοί τα’ χετε μάθει απ’ έξω, αλλά οι καινούργιοι, πρέπει να ξέρετε:
* Ρητά απαγορεύεται (με ποινή τον αποκλεισμό από το παιχνίδι) η χρήση μηχανοκίνητου δίτροχου. 
* Αποκλεισμό από το παιχνίδι συνεπάγεται επίσης κάθε απόπειρα μέλους κάποιας ομάδας να καταστρέψει ή αποκρύψει στοιχεία ή να παρεμποδίσει, με οποιονδήποτε τρόπο, άλλη ομάδα…
* Σεβόμενοι την προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής, των αντίπαλων ομάδων και κυρίως εσάς των ίδιων, σας παρακαλούμε να αποφύγετε κάθε αθέμιτη πρακτική, όπως: Συνεργασία μεταξύ ομάδων και συμμετοχή περισσότερων των δέκα ατόμων σε κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. (Είπαμε, παιχνίδι είναι! Για να διασκεδάσουμε ήρθαμε).
Οι αιτήσεις
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έως την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013, ώστε να γίνει έγκαιρος προγραμματισμός για την διοργάνωση της προκαταρκτικής εβδομάδας. Πληροφορίες στο τηλ. 2841026899 (κα Εργίνα Καναβάκη).
* Η κάθε ομάδα θα πρέπει να καταβάλλει με την αίτησή της το ποσό των 30 ευρώ συνολικά, ποσό που θα λειτουργήσει για την κάλυψη των εξόδων, αλλά και για τη χρηματοδότηση των βραβείων.
* Η κάθε ομάδα με την αίτησή της θα πρέπει να δηλώσει το «όνομα» της, το όνομα του αρχηγού της (σε περίπτωση παιδιών, προτιμότερο είναι να δηλωθεί το όνομα του ενήλικου συνοδού τους ως αρχηγού), τον αριθμό και τα ονόματα των συμμετεχόντων καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. 
Προσοχή: το τηλέφωνο που θα μας δώσετε θα είναι αυτό στο οποίο θα σας στείλουμε τα SMS κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και την ημέρα του παιχνιδιού και δεν πρέπει επ’ ουδενί να το αλλάξετε!\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook