Επαφές που αφορούν τις κυπριακές τράπεζες πραγματοποιεί ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου (ΚΤΚ) Πανίκος Δημητριάδης στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δημητριάδης βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου πραγματοποιεί προκαταρτικές επαφές με πιθανούς επενδυτές για τις κυπριακές τράπεζες.

Εξάλλου, το μέγεθος του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο και κατά πόσο αυτό θα πρέπει ή όχι να περιοριστεί θα αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομίας (ΕΣΟ), επικεφαλής του οποίου έχει διοριστεί, μετά από απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο της Κύπρου και ερωτηθείς εάν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου χρειάζεται να συρρικνωθεί, ο κ. Πισσαρίδης επεσήμανε ότι αρκετοί ξένοι τονίζουν την ανάγκη σμίκρυνσης του τομέα. Εξέφρασε ωστόσο την άποψη ότι σήμερα δεν μπορεί να δοθεί μία βαθιά προσεγμένη απάντηση επί του θέματος και ίσως αυτή την ώρα να μη χρήζει άμεσης απάντησης.

Η προσέγγιση της συρρίκνωσης είναι πολύ γενική και επιβάλλεται, είπε, να δοθεί μία απάντηση προσεγμένη και κατόπιν μελέτης, δηλαδή πως έχει εξελιχθεί το μέγεθος του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο.

«Για αυτό δεν το βλέπω καθόλου ως μία βασική επιδίωξη. Δεν αποκλείεται να είναι έτσι τα πράγματα, αλλά το συμπέρασμα θα εξαχθεί μετά από ενδελεχή μελέτη. Αλλά τώρα τουλάχιστον και από αυτά τα οποία έχω διαβάσει και λένε στο εξωτερικό δεν το δικαιολογώ καθόλου αυτό το πράγμα. Έστω και αν αποφασιστεί ότι αυτό πρέπει να γίνει δεν γνωρίζουμε πως θα γίνει. Και αυτό είναι κάτι το οποίο το συμβούλιο μας θα μπορέσει να συμβουλεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα εμπλεκόμενα μέρη», τόνισε π νομπελίστας οικονομολόγος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook