Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου.

Ειδικότερα, μετά από στοχευμένη ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, προέκυψε ότι ο 30χρονος, μέσω διαφημιστικής καμπάνιας που διενεργούσε στο διαδικτύου σχετικά με υπηρεσίες στοιχήματος, προσέλκυε ιδιοκτήτες πρακτορείων του Ο.Π.Α.Π και άλλα ενδιαφερόμενα πρόσωπα, υποσχόμενος μεγαλύτερες αποδόσεις.
Συγκεκριμένα ο 30χρονος προωθούσε τα στοιχήματα των παικτών σε διαφορετικές εταιρίες της αλλοδαπής, όπου τα κέρδη δεν φορολογούνται, με αποτέλεσμα οι παίκτες να αποκτούν μεγαλύτερα κέρδη και το Δημόσιο να στερείται τους αναλογούντες φόρους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (26-02-2013) στο σπίτι του, σε περιοχή της Κορινθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Είκοσι τρία (23) διαφημιστικά φυλλάδια της εταιρίας στην οποία ο 30χρονος φέρεται ως υπεύθυνος.
• Εννέα (9) χειρόγραφες σημειώσεις
• Μία (1) συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick)

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες σε περιπτώσεις που διαπιστώνουν παρόμοιες παράνομες δραστηριότητες μέσω του διαδικτύου, μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
• Στέλνοντας e -mail στο [email protected] hellenicpolice.gr