Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ελπίζει πως θα υπάρξει σύντομα μια \”πολιτική απόφαση\” που θα τερματίσει την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Συρία.

\”Ελπίζω τις επόμενες εβδομάδες να φτάσουμε σε μια πολιτική απόφαση που θα επιτρέψει τον τερματισμό της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη Συρία\”, τόνισε ο Ολάντ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Ηχώ της Μόσχας, λίγο πριν από την συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε πως διαπιστώνει ότι υπάρχει πρόοδος υπέρ ενός πολιτικού διαλόγου ανάμεσα στο καθεστώς της Δαμασκού και την αντιπολίτευση.

\”Πολλά εξαρτώνται από την στάση του προέδρου Πούτιν\”, επισήμανε αναφερόμενος στο ρόλο της Ρωσίας, μιας από τις τελευταίες χώρες που υποστηρίζουν το καθεστώς Ασαντ.

Ο Ολάντ είπε ακόμα πως στη διάρκεια της συνάντησής του με τον ρώσο πρόεδρο θα αναφερθεί στην πολιτική μετάβαση στη Συρία και την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Ασαντ.

\”Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα και ελπίζω πως θα μπορέσουμε να έχουμε έναν διάλογο σχετικά με την μεταβίβαση εξουσίας στη Συρία\”, συμπλήρωσε.

Ο Ολάντ επανέλαβε πως η Γαλλία, όπως και άλλες δυτικές χώρες επιθυμούν την αποχώρηση του προέδρου Ασαντ, ενώ, όπςω αναφέρει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Ρωσία εκτιμά πως μόνοι οι Σύροι θα πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας τους.

\”Καταλαβαίνουμε όλοι πως η συριακή αντιπολίτευση κερδίζει έδαφος και γίνεται όλο και πιο νόμιμη\”, κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook