Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας, της Διεύθυνσης Δασών, του ΟΑΔΥΚ και της δημοτικής Αρχής της περιοχής με κεντρικό θέμα τη φύλαξη και προστασία της ευρύτερης περιοχής που αγγίζει το φοινικόδασος της Πρέβελης.

Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και έρχεται περίπου μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ για τις ενέργειες που έχουν γίνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την αναγγένηση του μοναδικού αυτού τοπίου.

Το φοινικόδασος στη Πρέβελη ανήκει σε ιδιώτη

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως προβληματισμό στους εμπλεκόμενους φορείς για την άσκηση μια μακρόπνοης περιβαλλοντικής πολιτικής, προκαλεί το ότι υπάρχει ιδιώτης ο οποίος διεκδικεί την περιοχή.

Όπως είχε γίνει γνωστό μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το φαράγγι το καλοκαίρι του 2010, το φοινικόδασος στη Πρέβελη, καθώς αν και πρόκειται για περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο Natura και έχει χαρακτηριστεί ως \”αρχαιολογικός και ιστορικός χώρος και τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους\”, ανήκει σε ιδιώτη από το 1965.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook