Συμφωνίες σε θέματα ανάπτυξης και συνεργασίας αναμένεται να υπογράψουν τη Δευτέρα Ελλάδα και Τουρκία, στο πλαίσιο συνεδρίασης στην Άγκυρα -υπό την προεδρία των Αντώνη Σαμαρά και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- του Ανώτερου Συμβουλίου Συνεργασίας, με τη συμμετοχή 20 υπουργών και από τις δύο χώρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, το Συμβούλιο θα καταλήξει σε περισσότερες από δέκα συμφωνίες και μνημόνια σε τομείς «χαμηλής» πολιτικής.

Ο έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη το πρωί της Κυριακής και θα συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο, Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα Νέα, διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ανάμεσα στις σημαντικότερες συμφωνίες που θα υπογραφούν είναι η κοινή δήλωση του έλληνα υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, και του τούρκου υπουργού Εσωτερικών για συνεργασία στον τομέα της παράνομης μετανάστευσης, ενώ οι υπουργοί Ναυτιλίας Ελλάδας - Τουρκίας θα υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης στον τομέα της ναυτιλίας και των θαλάσσιων μεταφορών.

Κοινή διακήρυξη θα υπογραφεί για συνεργασία και στον τομέα του Τουρισμού.

in.gr