Το Γραφείο Διασύνδεσης της Δ.Α.ΣΤΑ. Τ.Ε.Ι. Πειραιά πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα: “Το νήμα, η τέχνη και η οικοτεχνία στην Ελλάδα σήμερα”, που διοργανώνεται τη Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 και ώρα 12:00 στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι:

Βαρβάρα Τερζάκη – Παλλήκαρη, Συντονίστρια της Αποστολής «Πηνελόπη Gandhi», Λουίζα Καραπιδάκη, Αρχαιολόγος του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Αποστολή «Πηνελόπη Gandhi», Σπύρος Μέντης, Δωρεά Μέντη – Μουσείο Μπενάκη.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ:

«Το νήμα, η τέχνη και η οικοτεχνία στην Ελλάδα σήμερα»

Συντονίζει ο Γιώργος Πρινιωτάκης, καθηγητής του τμήματος Κλωστοϋφαντουργίας του ΤΕΙ Πειραιά.

12:00 Προσέλευση-Εγγραφές
12:15 Έναρξη εργασιών- χαιρετισμοί

Αντιπρόεδρος ΤΕΙ Πειραιά, καθηγητής Δημήτρης Τσελές
12:30 Βαρβάρα Τερζάκη Παλλήκαρη, Συντονίστρια της Αποστολής «Πηνελόπη Gandhi», θέμα: «Αποστολή Πηνελόπη Gandhi».

12:45 Λουίζα Καραπιδάκη, Αρχαιολόγος του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Αποστολή «Πηνελόπη Gandhi», με θέμα: «Το κρητικό υφαντό και η θέση του στο παγκόσμιο στερέωμα».

13:00 Σπύρος Μέντης, Δωρεά Μέντη – Μουσείο Μπενάκη, θέμα: «Βιοτεχνία Μέντη: Το πρώτο σύγχρονο διαδραστικό βιοτεχνικό μουσείο».

13:15 Συζήτηση Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Δομή Απασχόλησης Σταδιοδρομίας Γραφείο Διασύνδεσης Π. Ράλλη & Θηβών 250, 12244 Αιγάλεω (+30) 210 53 81 294 – 5 (+30) 210 5381296 [email protected] http://gdias.teipir.gr http://gdias.teipir.gr/blog http://gdias.teipir.gr/emagazine Γραφείο Διασύνδεσης gdiasteipir :gdiasgr

Η Αποστολή Πηνελόπη Gandhi» υποστηρίζεται από προσωπικότητες που προέρχονται από διάφορους χώρους της επιστήμης και της τέχνης διεθνώς, με επικεφαλής την κ. Ελένη
Γλύκατζη-Αρβελέρ, καθηγητές από το Παν/μιο Κρήτης, Παν/μια του εξωτερικού, το Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων, το Ευρωπαϊκό Σχολείο, από γιατρούς, φοιτητές και φοιτήτριες, από υφάντριες και υφαντές της Κρήτης.

Συμμετέχουν επίσης, ξεχωριστές γυναίκες με μεγάλο κοινωνικό έργο, από την Ινδία, την Περσία και την Παλαιστίνη. Η Αποστολή συντονίζεται από τη κυρία Βαρβάρα Τερζάκη – Παλλήκαρη. Ο κύριος Σπύρος Μεντής είναι ο τελευταίος ιδιοκτήτης της ομώνυμης βιοτεχνίας Μεντή πριν δωριθεί στο Μουσείο Μπενάκη στα τέλη του 2012. Μετά από 150 χρόνια συνεχής λειτουργίας είναι πλέον το πρώτο διαδραστικό μουσείο στο χώρο της Κλωστοϋφαντουργίας. Διαθέτει εξαιρετική εμπειρία του στο τομέα.

Την εκδήλωση οργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, το ίδρυμα Μέντη και το Πανεπιστήμιο Των Ορέων «Πηνελόπη Gandhi». Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Απαραίτητη η εγγραφή σας στην ημερίδα μέσω της σελίδας του Γραφείου Διασύνδεσης ΔΑΣΤΑ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook