Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με θέματα τις απολύσεις στο δημόσιο, την πορεία των εσόδων, αλλά και της φοροδιαφυγής. Οι επικεφαλής της τρόικας είπαν μετά τη συνάντηση ότι «θα επιστρέψουμε την Τετάρτη».

Οι συζητήσεις που θα ολοκληρωθούν, αν όλα πάνε καλά, την επόμενη Κυριακή, θα διεξαχθούν με φόντο τα προειδοποιητικά μηνύματα από Βρυξέλλες- Ουάσινγκτον και τα σενάρια περί απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και τις αρνητικές διαπιστώσεις για την κατάσταση των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών. Την ερχόμενη Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Στο μεταξύ ο κ. Σουρνάρας δήλωσε στο Βήμα της Κυριακής ότι «Δεν κάνω απολύσεις»,συμπληρώνοντας ότι ο δημόσιος τομέας έχει μειωθεί τον τελευταίο ενάμισι χρόνο κατά 75 χιλιάδες υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στις 13 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση των 2000 υπαλλήλων που είναι σε εφεδρεία ενώ το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι ο στόχος της μείωσης του προσωπικού κατά 150.000 έως το 2015 μπορεί να επιτευχθεί χωρίς απολύσεις.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook