Απόβαση στην Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες της Κρήτης, αυτή την φορά χωρίς τρακτέρ.

Το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην 1 μμ, στην πλατεία Βάθης μπροστά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελεί πρόκληση για τον αγροτικό κόσμο του νησιού.


\’\’Πρέπει να αποδείξουμε πως αγρότες υπάρχουν και στην Κρήτη, όχι μόνο στην Κεντρική Ελλάδα και τη Θεσσαλία\’\’ τόνισε σε δηλώσεις του ο αγροτοσυνδικαλιστής από τη Μεσαρά Γιώργος Ντισπυράκης. Σύμφωνα με την ΟΑΣΝΗ 2000 αγρότες θα αναχωρήσουν απόψε μόνο από το Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής για να δώσουν το παρόν στις κινητοποιήσεις. 

Το εισιτήριο (και της επιστροφής) κοστίζει άλλωστε, μόνο 20 ευρώ, μετά από την προσφορά ναυτιλιακής εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΟΑΣΝΗ στο 2810 255551.

Αντίστοιχη προετοιμασία έχει γίνει και απο τους αγρότες Χανίων και Ρεθύμνης για μαζική επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση απο το λιμάνι της Σούδας απόψε στις 8 το βράδυ.

Μετά το συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθης, οι αγρότες που θα συγκεντρωθούν απο ολόκληρη την χώρα, θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι την Βουλή.

Στο συλλαλητήριο, θα βρεθούν αύριο και τα μέλη της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των αγροτών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «όλοι οι αγρότες της χώρας διαδηλώνουν και διεκδικούν την μείωση του κόστους παραγωγής».

Τα αιτήματα και των παραγωγών λαικών αγορών είναι τα εξής:

Αγροτικό πετρέλαιο χωρίς φόρους
Μείωση αγροτικού ρεύματος
Μείωση ΦΠΑ. στα αγροτικά μηχανήματα και εφόδια
Ενδεικτικές τιμές σε φυτοφάρμακα – λιπάσματα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook