Χρηματικά ποσά (μαζί με τις προσαυξήσεις) καταλόγισε αλληλέγγυα κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη στον καταδικασθέντα πρώην Δήμαρχο της συμπρωτεύουσας Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και στους επίσης καταδικασθέντες υπαλλήλους του ίδιου δήμου Π.Σαξώνη και Θ.Γκόλα.

Ειδικότερα, κλιμάκιο του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου στις αρχές του 2012 πραγματοποίησε έλεγχο στο δήμο Θεσσαλονίκης, μετά τον οποίο καταλόγισε στον κ. Παπαγεωργόπουλο, για τη διετία 2000 - 2001, τα ποσά των 4,03 εκατ. ευρώ και 6,73 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, στον κ. Σαξώνη καταλόγισε για τη διετία (1999 - 2001) τα ποσά των 4,52 εκατ., 2,26 εκατ. και 1,63 εκατ. ευρώ, ενώ για τον κ. Γκόλα τα ποσά 4,84 εκατ. ευρώ και 9,57 εκατ. ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα (1999 - 2001).

Οι καταλογισμοί από το Ελεγκτικό Συνέδριο έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι από το κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2002 - 2007.

Οι καταλογισμοί έγιναν αλληλέγγυα και στους τρεις καταδικασθέντες. Τα επίμαχα ποσά συνδέονται με τα ποσά της υπεξαίρεσης, για την οποία καταδικάστηκαν οι τρεις, αλλά και με νέα δίκη που πρόκειται να διεξαχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο κ. Παπαγεωργόπουλος (άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση), σε ισόβια κάθειρξη και 18 μήνες φυλάκιση ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας (ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση και απλή συνέργεια σε πλαστογραφία), σε ισόβια κάθειρξη και εννέα χρόνια κάθειρξη ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, για υπεξαίρεση και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών Δημοσίου και ξέπλυμα χρήματος.

Επίσης, ένοχοι κρίθηκαν οι πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, Θωμάς Γκόλας και Γιώργος Γκαϊδατζής (άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση), στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντίστοιχα.
in.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ