Στην Αθήνα αναμένονται στελέχη του επενδυτικού βραχίονα του κρατικού επενδυτικού ταμείου του Κατάρ, Qatar Holding προκειμένου να εξετάσουν με μέλη της κυβέρνησης την ίδρυση ενός κοινού ελληνοκαταριανού fund που θα επενδύει σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Το εν λόγω σχέδιο που είχε προαναγγελθεί κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά στο Κατάρ στα τέλη Ιανουαρίου προβλέπει τη δημιουργία ενός κοινού επενδυτικού ταμείου στο οποίο αμφότερες οι χώρες θα συνεισφέρουν έκαστη κεφάλαια 1 δισ. ευρώ και το οποίο θα αποτελέσει το όχημα για την πραγματοποίηση των επενδύσεων στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στην Ελλάδα αναμένεται αύριο Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Holding προκειμένου να ερευνήσει όλους τους πιθανούς τομείς επένδυσης στη χώρα μας.

Σημειώνεται πως η Qatar Holding είχε συμφωνήσει το Νοέμβριο 2012 με ένα επενδυτικό ταμείο της ιταλικής κυβέρνησης να επενδύσουν από κοινού έως 2 δισ. ευρώ σε ιταλικές επιχειρήσεις μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Εξάλλου, δημοσίευμα των Financial Times αναφέρεται σήμερα Τρίτη στην πώληση της νήσου Οξυάς στην βασιλική οικογένεια του Κατάρ έναντι 4,9 εκατ. ευρώ σε μία συμφωνία που όπως σημειώνεται σηματοδοτεί την ανανέωση του ενδιαφέροντος του Κατάρ για την Ελλάδα.

Ακόμη, το δημοσίευμα εστιάζει στο ενδιαφέρον του Κατάρ για το Ελληνικό, αλλά και στο πιθανό ενδιαφέρον του Κατάρ για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης και τη Finansbank.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook