Με… χιούμορ αντιμετωπίζει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία ο μεγάλος θριαμβευτής των εκλογών , Μπέπε Γκρίλο. Κατά την σύγκληση της κοινοβουλευτικής του ομάδας – δηλαδή, των εκλεγμένων βουλευτών και γερουσιαστών του κινήματός του-   ο Ιταλός κωμικός – ακτιβιστής  έκανε …πλακίτσες στους δημοσιογράφους λέγοντας χαρακτηριστικά:

\”Είμαστε εδώ για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Μπερσάνι. Η μάλλον, έκανα λάθος, εννοούσα τον Μόντι\”. Στην συνάντηση πάντως, ο Γκρίλο επανέλαβε ότι το κίνημά του δεν προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση των δύο μεγάλων παρατάξεων – της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς. Ωστόσο, τόσο και ο Γκρίλο όσο και τα μέλη του κινήματος φάσκουν κι αντιφάσκουν επισημαίνοντας ότι θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να στηρίξουν μία κυβέρνηση τεχνοκρατών \”υπό προϋποθέσεις\”. 

\”Όπως έχουμε ήδη πει,δεν πρόκειται να δώσουμε καμία ψήφο εμπιστοσύνης στα κόμματα. Κάθε εναλλακτική πρόταση θα την αναλύσουμε ανάλογα με το περιεχόμενό της\”, τόνισε ο Βίτο Κρίμι, ο οποίος αναδείχτηκε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος στην Γερουσία. Και πρόσθεσε:

«Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να εντοπίσουμε την κατάλληλη λύση για την κυβέρνηση. . . δεν λέμε ότι κερδίσαμε τις εκλογές. Πρέπει να το πράξει όποιος λέει ότι κέρδισε τις εκλογές, μαζί με τον πρόεδρο Ναπολιτάνο. Θα αξιολογήσουμε, επαναλαμβάνω, κάθε πιθανή επιλογή του προέδρου», πρόσθεσε ο Κρίμι.

Κι ενώ ο Γκρίλο κρατάει… αποστάσεις από το πρώτο κόμμα των εκλογών, ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι τείνει χείρα φιλίας στον Ιταλό κωμικό για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενώ απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Μπελουσκόνι.

Αύριο, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος αναμένεται να καταθέσει στον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, πρόταση \”οκτώ σημείων\” για το σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας.   

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook