Μέχρι τη Δευτέρα 11 Μαρτίου παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα Σεμινάρια Μεταλλοτεχνίας για αρχάριους και επαγγελματίες, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το «ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου».

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο (επαγγελματίες, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, γραφίστες, σχεδιαστές κλπ) και περιλαμβάνουν υποχρεωτικά θεωρικά μαθήματα σε θέματα Κρητικής Ιστορίας και προαιρετικά πρακτικά στην τεχνική της Μεταλλοτεχνίας.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν σημαντικές πτυχές της ιστορίας της Κρήτης (Μινωική Γραφή, νομίσματα αραβοκρατίας, χαρακτική Ενετικής και Οθωμανικής περιόδου), θα διδαχθούν τον τρόπο επεξεργασίας μετάλλων και θα παράξουν δικά τους έργα με εργαλεία που θα παραχωρηθούν από το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής (θεωρικό και πρακτικό σκέλος) ανέρχεται στα 200 ευρώ. Κόστος μόνο των θεωρητικών μαθημάτων ανέρχεται στα 100 ευρώ. 

Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τους διακεκριμένους εισηγητές:

• Νίκος Γιγουρτάκης, φιλόλογος – αρχαιολόγος

• Κωστής Δολαψάκης – Κρασανάκης, αρχιτέκτονας - καλλιτέχνης

• Λιάνα Σταρίδα, αρχαιολόγος 

• Μηνάς Τσικριτζής, καθηγητής πληροφορικής - ερευνητής

Τα Σεμινάρια θα διαρκέσουν συνολικά 23 ώρες και θα πραγματοποιηθούν από 13 Μαρτίου 2013 έως 10 Απριλίου 2013.

Μετά τη λήξη των Σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Επιστημονικός Υπεύθυνος Σεμιναρίων: Αντωνία Κυπριωτάκη, Ιστορικός Τέχνης

Συντονιστής Σεμιναρίων: Γιώργος Μανουσάκης, Υπεύθυνος Εθελοντικής Ομάδας Επιμελητηρίου Ηρακλείου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Επιμελητήριο Ηρακλείου: κα. Έφη Κουτεντάκη, τηλ: 2810 302731 email:[email protected], κα. Αντωνία Κυπριωτάκη, τηλ: [email protected]