Αγρότες από όλη την Ελλάδα έχουν συρρεύσει από το πρωί έξω από το  υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Πλατεία Βάθη για το  πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου και θα παραδοθεί υπόμνημα με τα αιτήματά τους, στον πρόεδρο της Βουλής.

Περίπου 1.000 αγρότες έχουν έρθει από την Κρήτη, ενώ φτάνουν συνεχώς με λεωφορεία, αγρότες από τη Θεσσαλία.

Στον χώρο της συγκέντρωσης προσήλθε και η γγ της ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία δήλωσε:«Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα \”μαζευτούν\” εδώ ή θα γίνονται μια- δυο φορές τον χρόνο επετειακά», τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωσή της στο αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη, στην Αθήνα.

\"\"video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

«Να είναι σίγουροι», είπε η κ. Παπαρήγα, «ότι μετά τις αγροτικές κινητοποιήσεις στις οποίες πήρε μέρος ένα πολύ μεγάλο εύρος αγροτών, το αγροτικό κίνημα θα δυναμώσει και μαζί με το εργατικό και λαϊκό ποτάμι, θα σαρώσουν όχι μόνο μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, αλλά και κόμματα και δυνάμεις που ενδιαφέρονται να συγκεντρώνεται ο πλούτος σε όλο και λιγότερα χέρια και ο λαός να ζει 50 χρόνια πίσω».

Την προηγούμενη εβδομάδα οι αγρότες αποφάσισαν να επιστρέψουν στα χωράφια τους μετά από κινητοποιήσεις ενός μήνα  και έχοντας εξασφαλίσει δεσμεύσεις για ορισμένα από τα αιτήματά τους. Τόνισαν, ωστόσο, πως «δεν καταθέτουν τα όπλα» και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη δικαίωση των αιτημάτων τους, δίνοντας αγωνιστικό «ραντεβού» για σήμερα στην Αθήνα.

\"\"video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook