Συζήτηση για επικαιροποίηση του κατάλογου με τα πρόσωπα που θα κληθούν στην Προκαταρκτική για τη λίστα Λαγκαρντ έγινε στην επιτροπή.

Από τη λίστα αφαιρέθηκε το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου, αντίθετα παραμένουν στη λίστα -κατά συνέπεια, αναμένεται να κληθούν- οι Γ.Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Eπίσης αποφασίστηκε να κληθούν οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπως και οι πρώην ειδικοί γραμματείς του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης.

Παράλληλα, η Επιτροπή αποφάσισε να επιτρέψει σε μάρτυρες να καταθέσουν κατευθείαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και όχι στην Επιτροπή.

Πρόκειται για τους: Γιάννη Ραγκούση, Φίλιππο Σαχινίδη, Δημήτρη Δρούτσα, Χάρη Παμπούκη,
Κρις Πιγκάλ (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο υπουργείο), όπως και οι δημοσιογράφοι: Αλέξης Παπαχελάς και Χάρης Μπότσαρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, γραπτό υπόμνημα 10 σελίδων απέστειλε στην Προανακριτική ο ισραηλινός επιχειρηματίας και πρώην διευθύνων σύμβουλος της CM Advisors, Σάμπυ Μιωνής, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ με τον επίμαχο λογαριασμό ύψους 550 εκατ. δολαρίων.

Στο υπόμνημά του ο κ. Μιωνής κάνει λόγο για αμέτρητα ψέματα που έχουν γραφτεί για το πρόσωπο του και για συστηματικές ανακρίβειες, με στόχο τον αποπροσανατολισμό της Προανακριτικής Επιτροπής, ενώ τονίζει ότι «είναι άδικο και θλιβερό πως η επιτυχία δύο Ελλήνων στο εξωτερικό αντί να αντιμετωπίζεται με περηφάνεια αντιμετωπίζεται με φθόνο, κακεντρέχεια και διάθεση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.»

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook