Κλιμάκιο αξιωματούχων από το Κατάρ, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της Qatar Holding Αχμέντ αλ Σαγέντ, συναντάται με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, με γενικούς γραμματείς υπουργείων, στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και του Invest in Greece.

Στο επίκεντρο βρίσκονται η συγκρότηση της Μεικτής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας – Κατάρ που αποφασίστηκε στο ταξίδι του πρωθυπουργού τον Ιανουάριο στην Ντόχα, με στόχο τη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός και ανάπτυξης.

Ακόμη, εξετάζεται η δημιουργία Κοινού Ταμείου για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, με τη συμμετοχή Ελλάδας και Κατάρ. Αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για εισφορά 1 δισ. ευρώ από κάθε πλευρά, το ποσό δεν έχει καθοριστεί και εκτιμάται ότι τελικά θα είναι μικρότερο.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται στη σύσκεψη να κάνουν μια ακόμη παρουσίαση των πιο ώριμων διαγωνισμών, ενώ θα αναφερθούν και σε διαδικασίες που ενδιαφέρουν το Εμιράτο.

Πρόκειται για τις ιδιωτικοποιήσεις του Αστέρα Βουλιαγμένης, για τον οποίο το Κατάρ δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του, και του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, του οποίου το ελληνικό Δημόσιο επιχειρεί να πουλήσει το ποσοστό του (50%) ταυτόχρονα με εκείνο της γερμανικής Hochtief (45%).

Τέλος, στη συνάντηση θα εξετασθούν και οι δυνατότητες συμπράξεων στον ιδιωτικό τομέα από επιχειρήσεις των δύο χωρών.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook