Λύσεις στο πρόβλημα της στέγασης του Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών αλλά και την καλύτερη λειτουργία του Νηπιαγωγείου της περιοχής δίνει η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης που επισκέφθηκε σήμερα και τα δύο Σχολεία και συνομίλησε με τους Διευθυντές τους ,τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές έδωσε εντολή να προχωρήσει άμεσα η αγορά παραπλήσιου ακινήτου με το Δημοτικό Σχολείο ώστε να δημιουργηθούν νέες αίθουσες διδασκαλίας προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της στέγασης με δεδομένη τη ραγδαία αύξηση των μαθητών που ήδη έχουν φτάσει τους 100 αλλά και του πληθυσμού της περιοχής.

Επίσης ο κ. Κουράκης που βρέθηκε σήμερα στις Βασιλειές με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γιαλιτάκη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βασιλειών κ. Νίκο Σμαραγδάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Κώστα Καμπανό ζήτησε εξευρεθεί και να ενοικιαστεί έκταση προκειμένου να δημιουργηθεί αύλειος χώρος και το Νηπιαγωγείο να λειτουργήσει με καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε δηλώσεις του τόνισε ότι η δημιουργία σύγχρονων σχολικών υποδομών σε όλο το Δήμο Ηρακλείου αλλά και η βελτίωση των υφιστάμενων σχολικών εγκαταστάσεων αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να βελτιώνονται συνεχώς οι συνθήκες στην εκπαίδευση των μαθητών.