Ενα 24ωρο πριν το θάνατό της, η αδικοχαμένη Νοτιοαφρικανή, Ρίβα Στέενκαμπ που βρέθηκε νεκρή την «Ημέρα των Ερωτευμένων» στο σπίτι του «χρυσού» παραολυμπιονίκη, Οσκαρ Πιστόριους, έβαζε τις τελευταίες «πινελιές» σε μία ομιλία με θέμα την βία των γυναικών, κάτι που η ίδια είχε νιώσει στο πετσί της, όπως άλλωστε και πολλές γυναίκες στην πατρίδα της, τη Νότιο Αφρική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times» ,η Ρίβα για να ασχοληθεί με την ομιλία της, είχε ακυρώσει και μία συνάντηση με την καλύτερη της φίλη, την Τζίνα Μάγιερς.

«Ηταν τόσο ενθουσιασμένη», υποστηρίζει η Μάγιερς. «Μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα.Στο παρελθόν είχε κακοκοποιηθεί από τον σύντρόφο της και είχε την ανάγκη να μιλήσει για την άσχημη περιπέτειά της», υποστηρίζει η Μάγιερς, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα. «Μου είπε ακόμα ότι οι άνθρωποι συνήθως αποφεύγουν να μιλούν για το συγκειριμένο θέμα γιατί δεν νιώθουν άνετα».

Ένα μήνα μετά το θάνατό της, τα ΜΜΕ της Νοτίου Αφρικής διερωτώνται αν η Ρίβα έπεσε τελικά θύμα ενδοοικογενειακής βίας ή απλά ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook