Tαμειακό πλεόνασμα περίπου 160 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι δήμοι για τον Ιανουάριο του 2013, παρά τη μείωση της χρηματοδότησής τους από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα που πέτυχαν τον Ιανουάριο τον 2013 οι ΟΤΑ α΄ βαθμού στην εκτέλεση του προϋπολογισμού τους σε επίπεδο εισπράξεων και πληρωμών, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2012.

Ειδικότερα, ως προς το σκέλος των εσόδων οι δήμοι κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν περισσότερες εισπράξεις επί των ιδίων εσόδων τους που αφορούν το οικονομικό έτος 2013 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2012 (έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, φόροι, λοιπά τέλη, δικαιώματα, παροχή υπηρεσιών, κτλ), καταγράφοντας αύξηση περίπου 18%.

Παράλληλα, βελτιώθηκε η εισπραξιμότητα των απαιτήσεων των Δήμων που αφορούν τα προηγούμενα οικονομικά έτη καθώς οι εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά περίπου 26% έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι.

Την ικανοποίησή του για «τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στους ΟΤΑ» εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Ε. Στυλιανίδης, τονίζοντας ότι η αύξηση των εισπράξεων ιδίων εσόδων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης «αποτελεί ένα πρώτο δείγμα ενίσχυσης της οικονομικής τους αυτοτέλειας».

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook