Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν δηλώσεις μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και πλάνα από τη δράση της στις γειτονιές της Αθήνας, από ντοκιμαντέρ που πρόβαλε το βράδυ της Τρίτης το βρετανικό Channel 4 σε ώρα υψηλής θεματικότητας.

Σύμφωνα με το «Βήμα», το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε δουλειά Έλληνα κινηματογραφιστή, ο οποίος ακολούθησε το καλοκαίρι του 2012 μέλη της Χρυσής Αυγής και κατέγραψε τη δραστηριότητά τους, αλλά και τις δηλώσεις τους.

Στις εικόνες εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής στην Α΄Αθηνών της Χρυσής Αυγής να βρίζει αλλοδαπούς και να λέει ότι για την οικονομική κρίση «ευθύνονται οι λαθρομετανάστες».

Κάνει λόγο για «τρία εκατομμύρια χαραμοφάηδες, που μας πίνουν το νερό μας τρώνε το φαΐ και αναπνέουν τον αέρα τον δικό μας τον ελληνικό και μας σκοτώνουν».

Χαρακτηρίζει συλλήβδην τους λαθρομετανάστες «πρωτόγονους, υπανθρώπους και μιάσματα».

Κινηματογραφιστής είναι ο Κ. Γεωργούσης, ο οποίος δήλωσε στο δελτίο του βρετανικού καναλιού ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής που συνάντησε και του επέτρεψαν να τους κινηματογραφήσει ήταν πολύ υπερήφανοι για τη δημόσια έκθεση της δράσης τους.

Οι δηλώσεις του κινηματογραφιστή φιλοξενούνται και σε βρετανικές, αλλά και σε κυπριακές εφημερίδες.

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οπτικοακουστικό υλικό από την εκπομπή του Channel 4, στην οποία εμφανίζεται υποψήφιος βουλευτής της ΧΑ να απευθύνεται σε αλλοδαπούς με απειλητικές εκφράσεις, όπως «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους. Σαπούνια γιατί είναι και ωραίο», «Θα τα ‘χουμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια να πούμε για τα πεζοδρόμια …», «…κάνα λαμπατέρ να φτιάξουμε με το δέρμα τους…», «Τα δόντια να πάρουμε…».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook