Οι συζητήσεις σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε τελείως προκαταρκτικό στάδιο, όμως δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν και επίσημα σε επίπεδο Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Ηρακλείου (ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου) από τους 8 δημάρχους.

Βεβαίως, δεν έχουν όλοι οι δήμοι του νομού Δημοτικές Επιχειρήσεις, ωστόσο ένα τέτοιο θέμα είναι αμιγώς πολιτικό. Οι δήμοι που διαθέτουν ΔΕΥΑΗ είναι φυσικά του Ηρακλείου που εξυπηρετεί εξ ολοκλήρου την Αλικαρνασσό και ως προς τα λύματα το Γάζι που διαθέτει δική του ΔΕΥΑΗ. Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης υπάρχουν ακόμη στο Αρκαλοχώρι, τα Μάλια, τις Μοίρες και τη Χερσόνησο.

Πάντως, η συζήτηση που φαίνεται ότι αρχίζει κινείται στις κατευθύνσεις και οδηγίες που έχει δώσει η κυβέρνηση και για αυτό δεν αποκλείεται μελλοντικά να συγχωνευθούν και όλες οι ΔΕΥΑ της Κρήτης σε μια Περιφερειακή Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης. Εκτός από τις 6 ΔΕΥΑ του Νομού (Ηρακλείου, Αρκαλοχωρίου, Γαζίου, Μαλίων, Μοιρών, Χερσονήσου) στην Κρήτη λειτουργούν ακόμη 8 δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι: 1) Αγίου Νικολάου, 2) Ρεθύμνου, 3) Αρκαδίου, 4) Γεροποτάμου, 5) Χανίων, 6) Ακρωτηρίου, 7) ΒΟΑΚ Χανίων, και 8) Σελίνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook