Αίσθηση προκαλεί με τις δηλώσεις του, ο γνωστός για τις αιχμηρές τοποθετήσεις του, καθολικός ιερέας Ντον Αντρέα Γκάλο, από την Γένοβα, που δραστηριοποιείται στον χώρο του εθελοντισμού.

«Θα ήταν υπέροχο να είχαμε έναν ομοφυλόφιλο Πάπα. Η σκέψη και μόνο ότι εμφανίζεται στην πλατεία Αγίου Πέτρου και ομολογεί (ότι είναι ομοφυλόφιλος) θα ήταν πολύ σπουδαίο. Υπάρχει ισότητα ανάμεσα στα παιδιά του Θεού, αυτή είναι η ουσία του Ευαγγελίου, είμαστε όλοι υιοί και θυγατέρες του Θεού», είπε ο Ντον Γκάλο σε συνέντευξή του στην ραδιοφωνική εκπομπή La Zanzara στο Radio24.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «ο ομοφυλόφιλος ιερέας, πρέπει να είναι ελεύθερος να εκφράσει την ταυτότητά του και την σεξουαλικότητά του, διαφορετικά αυτή καταπιέζεται και οδηγείται στην παιδοφιλία».

Ο ανατρεπτικός ιερέας, μάλιστα, αποκάλυψε ότι στο παρελθόν είχε υποστεί «απόπειρες σεξουαλικής βίας», τις οποίες όμως απέρριψε πάντα, καθώς «ήμουν πάντα επαναστάτης. Ήμουν νέος και ένας επίσκοπος είχε προσπαθήσει να με προσεγγίσει ερωτικά».

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα και αναφερόμενος στον Μπέπε Γκρίλο, δήλωσε πως ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων «πρέπει να καθίσει στο τραπέζι και να συζητήσει με τους ψηφοφόρους του ώστε να υπάρξουν αλλαγές, τις οποίες πρέπει να υλοποιήσει. Είναι ουσιαστικό να συναντηθεί και με τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, μια και η κατάσταση της χώρας είναι καταστροφική. Ελπίζω ότι για έναν χρόνο θα υπάρχει συμφωνία μεταξύ της κεντροαριστεράς και του πεντάστερου κινήματος. Ας κάνει ένα δημοψήφισμα, ο Γκρίλο, και να απευθυνθεί στα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του για να διαπιστώσει πόσοι επιθυμούν μια συνεργασία».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook