Λίγο οι μαραθώνιες συνεδριάσεις, λίγο η δυσκολία στην κατάρτιση του προϋπολογισμού, οι διπλωμάτες του ΟΗΕ, βρίσκουν παρηγοριά στο αλκοόλ, όπως αποκαλύπτει το Reuters. Μόνο που το ένα ποτήρι ουίσκι, οδηγεί στο άλλο, με αποτέλεσμα οι διπλωμάτες να μεθούν!

Δεν είναι σπάνιο, όπως δήλωσαν στο Reuters κάποιοι νηφάλιοι διπλωμάτες, να εμφανίζονται κυρίως οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μέλος της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ, μάλιστα, απηύθυνε έκκληση να περιοριστεί η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και να επιλεγεί η κατανάλωση σαμπάνιας για τον εορτασμό κάποιας επιτυχούς διαπραγμάτευσης, αλλά στη λήξη της συνεδρίασης.

Όπως αναφέρει το μπλογκ του Κολουμ Λιντς, ένας διπλωμάτης χαρακτηρίζει τις συνεδριάσεις «τσίρκο», ενώ αποκάλυψε ότι σε έναν συνάδελφό του απαγορεύτηκε η είσοδος γιατί ήταν «πολύ μεθυσμένος».

Ένας άλλος είπε ότι πέρα από τους Αμερικανούς και οι Αφρικανοί, αλλά και οι Ρώσοι καταφεύγουν στο ποτό, ενώ οι Καναδοί φέρνουν μαζί τους ουίσκι και οι Γάλλοι μπουκάλια κρασί, μέσα στις συνεδριάσεις.

Ο Αμερικανός Τζόζεφ Τορσέλα, απεγνωσμένος, ίσως από το θέαμα των συναδέλφων του που πίνουν λιγάκι παραπάνω, πρότεινε «οι αίθουσες διαπραγματεύσεων να είναι ελεύθερες από αλκοόλ».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook