Σε ανοδική αναθεώρηση της προοπτικής της πορτογαλικής οικονομίας, σε σταθερή από αρνητική, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης S&P, διατηρώντας παράλληλα το αξιόχρεο τη χώρας στην κατηγορία «BB».

Η ανακοίνωση της αναβάθμισης έγινε δύο ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής ένωσης να παρατείνει τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων της Πορτογαλίας.

«Προβλέπουμε ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές θα παρατείνουν τις ωριμάνσεις των δανείων τους προς την Πορτογαλία, γεγονός που θα περιορίσει τους κινδύνους επί της αναχρηματοδότησης του δημόσιου τομέα\”, εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Standard & Poors.

Η Πορτογαλία διεκδικεί και την χαλάρωση των στόχων του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και επιδιώκει να της δοθεί παράταση για την επαναφορά του ελλείμματος της στο 3% του ΑΕΠ, στόχος που σύμφωνα με την ισχύουσα συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί έως το 2014.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Τρίτη επί της αρχής για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δενείων της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας και θα ανακοινώσουν την οριστική τους απόφαση κατά τη διάρκεια της επομένης συνόδου τους τον Απρίλιο.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook