Παρών θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας στο πάνελ με την Λούκα Κατσέλη το βράδυ του Σαββάτου, καθώς έχει προγραμματίσει να επιστρέψει στην Αθήνα από τη Βενεζουέλα και την κηδεία του Τσάβες, μια ώρα πριν ξεκινήσει η σχετική συζήτηση.

Η διημερίδα που έχουν οργανώσει το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΤΕΡΠΟΣΤ) του Γεράσιμου Αρσένη και το Levy Economics Institute της Νέας Υόρκης με θέμα «Έξοδος από την κρίση: Η πρόκληση της Εναλλακτικής Πορείας» ξεκινά το πρωί σήμερα.

Στο πρώτο πάνελ θα συμμετάσχουν οι Γ. Αρσένης και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος της Levy στην Αθήνα, ο επικεφαλής του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, ο Ντάνι Ρόντριγκ από το Χάρβαρντ, ο Γιάννης Βαρουφάκης και η Μπεατρίζ Τελεγκόν.

Η τελευταία είναι Γενική Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Νέων, που είχε κατηγορήσει πρόσφατα τον Γιώργο Παπανδρέου για πολυτελή συνέδρια, ενώ σε άλλο πάνελ-λίγο αργότερα-θα μιλήσει και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ. Οι δυο συγκεκριμένες παρουσίες, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του πρώην πρωθυπουργού, που έχει εδώ και καιρό διακόψει κάθε σχέση με τη Λούκα Κατσέλη.

Στόχος της διημερίδας, όπως έχει γράψει το Real.gr, είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων για τη συγκρότηση ενός μετωπικού σχήματος που θα κατέλθει στις εκλογές απέναντι στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά ή «η συμπαράταξη δυνάμεων για μια κυβερνώσα αριστερά» όπως συνηθίζει να λέει η Λούκα Κατσέλη.

Το Σάββατο το βράδυ, μάλιστα, στο πάνελ που θα κλείνει τις εργασίες της διημερίδας, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, της Λούκας Κατσέλη, του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, του ευρωβουλευτή των Οικολόγων-Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της Ισπανίας Τζόρντι Σεβίλα, θα ανακοινωθεί η σύγκλιση απόψεων σε τρεις τομείς.

 Πρώτον, ότι η σημερινή πολιτική αποσταθεροποιεί την οικονομία και μεγεθύνει τα προβλήματα. Δεύτερον ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. και τρίτον, ότι μπορεί να δημιουργηθεί συμπαράταξη των δυνάμεων αυτών, με σκοπό την κοινή κάθοδο στις εκλογές.

Δεν εντάσσεται η Λούκα

Κορυφαίες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, διευκρίνιζαν στο Real.gr ότι ούτε συζητήθηκε, ούτε τίθεται θέμα οργανικής ένταξης της Λούκας Κατσέλη στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί η συμμετοχή στη διημερίδα και του πρώην υπουργού Χάρη Καστανίδη.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook