Νέα συνάντηση με την τρόικα έχει το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Λίγο νωρίτερα ο κ. Βρούτσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων Π. Τσακλόγλου για το θέμα.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας δήλωσε ότι αν η συμφωνία δεν οριστικοποιηθεί σήμερα, θα πρέπει να κλείσει μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς μέχρι την Δευτέρα «πρέπει να έχουμε ρύθμιση».

Ερωτηθείς πού βρίσκεται ο σκόπελος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και αν η διαφορά είναι στους έξι μήνες (12 ή 18 δόσεις), απάντησε ότι το ζήτημα είναι πιο σύνθετο, ενώ χαρακτήρισε επιτυχία το γεγονός ότι η τρόικα έκατσε στο τραπέζι να συζητήσει το θέμα.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε και πρωθυπουργική παρέμβαση, σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις υπουργείο – τρόικας.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε πως η τρόικα έχει ενημερωθεί για την κατάθεση στην Βουλή νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, από το οποίο θα προκύψει δημοσιονομικό όφελος 800 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν η εξοικονόμηση θα αφορά το 2013 ή τα επόμενα έτη.

Σύμφωνα με το ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, θα προκύψει όφελος 420 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Αριάδνη, 200 εκατ. από το ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ), 80 εκατ. από την πάταξη στης εισφοροδιαφυγής και άλλα 100 εκατ, που δεν διευκρινίστηκε από πού θα προέλθουν.

Επίσης, είπε ότι υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης προς την τρόικα μέχρι τον Ιούνιο του 2013 να συγκεντρωθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων στο ΙΚΑ, προκειμένου όλες οι υποχρεώσεις να περιέλθουν στο υπουργείο Οικονομικών το 2017.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook