Ξεφάντωσαν στους ρυθμούς της αποκριάς με εδέσματα, μουσική και χορό οι πολίτες και οι επισκέπτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα «Tσικνίσματα» που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Αρκαλοχώρι και για τρίτη συνεχή χρονιά έκαναν όλη την πόλη μια παρέα.

Όλοι μαζί, μεταμφιεσμένοι και μη, μικροί και μεγάλοι, ξέφυγαν για λίγο από την καθημερινότητα και συμμετείχαν με ζωντάνια και κέφι στο αποκριάτικο ξεφάντωμα της Τσικνοπέμπτης, που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στο Αρκαλοχώρι σε συνεργασία με το Σύλλογο Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Με την πολύτιμη εθελοντική προσφορά των καταστημάτων της περιοχής, στις 5 το απόγευμα οι ψησταριές άναψαν στο κέντρο όπου μικροί και μεγάλοι μεταμφιεσμένοι κατέκλυσαν τους δρόμους. Με τους καταστηματάρχες να προσφέρουν δωρεάν μεζέδες και κρασί σε όλους τους επισκέπτες και τη δυνατή μουσική να δίνει το ρυθμό, ο χορός, το τραγούδι και το ξεφάντωμα συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από τα Τσικνίσματα δεν έλλειπαν ούτε τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Αρκαλοχωρίου, που έψηναν και τσίκνιζαν στο χώρο του ΚΑΠΗ μαζί με δημότες και επισκέπτες, συμμετέχοντας στο γλέντι που διοργανώθηκε στην περιοχή. Παράλληλα, τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας παρουσίασαν μουσικοχορευτικό δρώμενο βασισμένο στον ελληνικό κινηματογράφο.

Τέλος, όλοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει αυτές τις μέρες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου στο πρώην κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας, με στιγμιότυπα από το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου, από το 1981 που πρωτοδιοργανώθηκε έως και σήμερα.