Στην Ελλάδα βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Οι οικονομίες της Ελλάδας και της Κύπρου είναι συγκοινωνούντα δοχεία και για το λόγο αυτό επιβάλλεται η στενή συνεργασία των δύο χωρών» υπογραμμίζει ο κ. Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής.

Η υποδοχή του έγινε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι από τον πρωθυπουργόι Αντώνη Σαμαρά, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τη Δευτέρα, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνομιλίες με το πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα παραχωρήσουν και κονή συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ) και με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευ.Μεϊμαράκη.

Ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.

Το απόγευμα θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Τον Κύπριο πρόεδρο θα συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα Ιωσήφ Ιωσήφ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

in.gr