Κι όμως, η ομάδα που πριν 40 μέρες φαινόταν πως θα έκανε αγγαρεία στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό

Μη μας ξεγελά η βαθμολογία. Κάποιοι δεν υποβιβάζονται εκ των…πραγμάτων (Λιβαδειά, Πλατανιάς, ΑΕΚ), κάποιοι άλλοι πείθουν (εντός και εκτός γηπέδου) περισσότερο (Άρης, Βέροια). 

Δεν έμειναν ουσιαστικά πολλοί. Κέρκυρα (που δεν προλαβαίνει), Πανθρακικός και ΟΦΗ. Αυτοί οι τρεις για δύο θέσεις. Η Κέρκυρα δεν προλαβαίνει, άρα έμειναν οι άλλες δύο. 
Ο ΟΦΗ μπορούσε στη Βέροια – αν και δεν άξιζε – να πάρει το τρίποντο που θα τον κρατούσε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην μεγάλη κατηγορία. 
Σπατάλησε όμως τεράστιες έως ανεπανάληπτες ευκαιρίες. Πριν το παιχνίδι η ισοπαλία ήταν για τους ασπρόμαυρους θετικό αποτέλεσμα. 
Μετά όμως από αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τα μηνύματα που εξέπεμψε αυτή η αγωνιστική τότε ο ΟΦΗ σήμερα ήθελε ΜΟΝΟ νίκη! 
Ποια είναι όμως τα μηνύματα και τα συμπεράσματα
1ο) Η διαιτησία από σύμμαχος του ΟΦΗ – μέχρι πρότινος – έγινε εχθρός και μάλιστα ορατός. 
2ο) Ο Λεβαδειακός του Κομπότη, ρυθμιστής της υπόθεσης παραμονή, μετά την τεσσάρα από την Ξάνθη (η οποία μια αγωνιστική πριν, έβαλε την Βέροια στο παιχνίδι της παραμονής), χάνει και από τον Άρη. Με τον ΟΦΗ την επόμενη εβδομάδα να πηγαίνει στη Βοιωτία. 
3ο) Τον συν διεκδικητή της παραμονής Πανθρακικό τον αντιμετωπίζουν οι ασπρόμαυροι στην Κομοτηνή. 
4ο) Ο Γ. Πετράκης – τουλάχιστον – προβληματίζει

Υ.Γ. Ίσως μετά τα σημερινά, εξηγείται και το άγχος των ανθρώπων του ΟΦΗ το Σάββατο για τον Πανθρακικό, όταν έφτασε κοντά στην – ανέλπιστη – ισοπαλία. Προφανώς γνωρίζουν πως αν τα καταφέρουν οι Θρακιώτες θα είναι δύσκολα για εκείνους. 

Μανώλης Αλεξάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook