Την Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 11.00 η τρίτη τάξη του δημοτικού σχολείου Ναυστάθμου Σούδας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. Τα παιδιά με την συνοδεία των δασκάλων τους, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Μουσείο Κρητικών Βοτάνων που λειτουργεί από το 2008 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης και να γνωρίσουν από κοντά βότανα και φυτά που ευδοκιμούν στη χλωρίδα του νησιού.

Το μουσείο αποτελεί σήμερα πόλο έλξης πολλών επιστημόνων και επισκεπτών από όλο τον κόσμο, καθώς σε αυτό εκτίθενται περίπου 8.500 βότανα από την Συλλογή Κρητικών Βοτάνων που προσέφερε το 2003 στην Ακαδημία ο καθηγητής Βοτανικής κ. Jacques Zaffran.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου είχαν, ακόμη, την ευκαιρία να φυτέψουν βότανα στον βοτανικό κήπο της Ακαδημίας γύρω από το Μουσείο. Επιπλέον, παρακολούθησαν οπτικοακουστικό πρόγραμμα με θέμα τις δράσεις του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας (ΙΘΟ), που λειτουργεί στην ΟΑΚ από το 1991, παράρτημα του οποίου αποτελεί το Μουσείο Κρητικών Βοτάνων.

Εκ μέρους της Ακαδημίας, τους υπευθύνους της ομάδος χαιρέτισε η Διευθύντρια της ΟΑΚ κ. Εμμανουέλα Λαρεντζάκη, ενώ την ευθύνη για την ξενάγηση και την ενημέρωση ανέλαβαν ο επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας και υπεύθυνος του ΙΘΟ κ. Λουκάς Ανδριανός καθώς και ο Γραμματέας της ΟΑΚ κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος.

Πληροφορίες για επίσκεψη στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων: κ.Λουκάς Ανδριανός τηλ. επικοινωνίας 28240 –22245 & 22500 και φαξ 28240 22060.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook