Δέκα εκατομμύρια ευρώ πιστώθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του επενδυτικού νόμου για την πληρωμή των επιχειρηματιών που έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις στις επιχειρήσεις τους. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα ότι άλλα 9 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων έχουν πιστωθεί στην Περιφέρεια προκειμένου να πληρωθούν οι εργολαβίες που έχουν ήδη αποπερατωθεί στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε μάλιστα τους εργολάβους να συνεχίσουν την εκτέλεση των έργων, γιατί μόνο μέσω αυτών όπως υπογράμμισε, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Στο μεταξύ, ο κ. Αρναουτάκης θα βρίσκεται την Πέμπτη 7 Απριλίου στο Ρέθυμνο και θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς για την πορεία εκτέλεσης των δημοσίων έργων στους δήμους.

Στη συνάντηση, που έχει προγραμματιστεί στις 12 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, θα συμμετάσχουν η Αντιπεριφερειάρχης κα Μαρία Λιονή, οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

πηγή Ρεθεμνιώτικα Νέα