Ο φωτογράφος Δημήτρης Μιχαλάκης, γνωστός και από την παρουσία του στο Made in Athens, την επιτυχημένη συμμετοχή της Ελλάδας στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, κατακτά και το κοινό της Ζυρίχης με μια έκθεση που σοκάρει για την Αθήνα της κρίσης. Τίτλος: Burn Out

.

Mοναδικά πορτρέτα αλλά και τοπίο της νέας γεωγραφίας της Αθήνας, της Αθήνας της κρίσης και της αναζήτησης ταυτότητας κυριαρχούν στην έκθεση του Δημήτρη Μιχαλάκη, που φιλοξένησε στις σελίδες του το ένθετο περιοδικό της Ελευθεροτυπίας «Ε». Ο τίτλος της έκθεσης προέκυψε από το λεξιλόγιο της ψυχολογίας και η ελληνική απόδοση είναι «επαγγελματική εξουθένωση».

Ο ίδιος ο φωτογράφος δήλωσε: «Ο κόσμος μπερδεύτηκε, ξαφνιάστηκε, σα να μην περίμενε να δει τέτοιες εικόνες. Ίσως επειδή έχουν δει μόνο υλικό από τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα. Με άλλα λόγια, γνωρίζουν τα γεγονότα και όχι τις αιτίες που μας οδήγησαν εδώ».

Πρόσθεσε «Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από το γεγονός ότι το κοινό δεν αμφισβήτησε ούτε δευτερόλεπτο τα δεδομένα που του παρουσιάσαμε. Δεν υπήρχε δυσπιστία, μόνο μεγάλη έκπληξη». Μάλιστα ένας επισκέπτης του είπε στα εγκαίνια: «Μου κατέστρεψες τη μέρα».


iefimerida.gr