Υποθέσεις 20 γιατρών του ΕΣΥ από νοσοκομεία όλης της Κρήτης που έχουν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έχουν όμως εξεταστεί οι υποθέσεις τους – πολλές είναι σε εκκρεμότητα πάνω από 4 χρόνια – καλείται τώρα να εξετάσει το Πειθαρχικό της ΔΥΠΕ στο πλαίσιο της λίστας που ζητάει το υπουργείο Υγείας για τους επίορκους υπαλλήλους.

Σχετικό δημοσίευμα με λίστα των 1301 επίορκων υπαλλήλων παρουσιάστηκε την Κυριακή από την εφημερίδα \” Το Έθνος\”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στη Κρήτη καταγράφηκαν συνολικά 47 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι νοσοκομειακοί γιατροί.

Εν τω μεταξύ όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Πατρίς, οι υποθέσεις που θα εξεταστούν από το Πειθαρχικό αφορούν γιατρούς από το ΠΑΓΝΗ, το Βενιζέλειο αλλά και τα άλλα νοσοκομεία της Κρήτης ενώ τα παραπτώματα για τα οποία έχουν παραπεμφθεί είναι ποικίλα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ιατρικά λάθη, χρηματισμό κ.ά.

Στην σημερινή συνεδρίαση του Πειθαρχικού θα εξεταστεί η περίπτωση του παιδοχειουργού που εγχείρησε πριν λίγο καιρό το μόλις δύο μηνών αγοράκι που κατέληξε μετά από την επέμβαση βουβωνοκήλης. Τόσο ο διοικητής της ΔΥΠΕ Α. Γρηγοράκης όσο και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γρηγόρης Πασπάτης αλλά και ο πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Δημήτρης Μπρίμης είχαν τονίσει ότι η διαδικασία της αυτοδίκαιης αργίας για γιατρούς πρέπει να προχωρήσει με δικαιοσύνη και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την συνεδρίαση των Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Μάλιστα, ο κ. Πασπάτης είχε δηλώσει: Θεωρώ ανήθικο να αποσταλεί στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η λίστα των ιατρών ΕΣΥ που έχουν απλώς παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θέτοντας τους έτσι σε αυτοδίκαιη αργία χωρίς να έχει τουλάχιστον αποφανθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο επί της παραπομπής.

Δείτε εδώ τη λίστα που δημοσίευσε το Έθνος και αφορά τη Κρήτη

\"\"

\"\"

\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"

\"\"

\"\"
\"\"
\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook