«Άρωμα» Ελλάδας είχε αυτές τις μέρες η πολιτειακή Βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης πολιτείας της Αυστραλίας, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ. Με δύο εκθέσεις κι ένα Συμπόσιο το Λύκειο Ελληνίδων του Σύδνεϋ σηματοδότησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και την επικείμενη Εθνική μας Γιορτή της 25ης Μαρτίου. Την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Πολιτειακή Βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας φιλοξενήθηκε έκθεση παραδοσιακών ελληνικών φορεσιών από τη συλλογή του Λυκείου Ελληνίδων.

Επίσης στην ίδια Βουλή φιλοξενείται και ζωγραφική Ομογενών καλλιτεχνών. Τα έργα 15 καλλιτεχνών με ελληνικό θέμα θα εκτίθενται στη Βουλή έως την 25η Μαρτίου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραδοσιακών ελληνικών φορεσιών βρέθηκαν ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί βουλευτές, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Κωνσταντίνος Τσιάρας αλλά και ο ομογενής υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτώριας, Νίκος Κότσιρας.

«Το Λύκειο Ελληνίδων του Σύδνεϋ έχει μια υπέροχη συλλογή. Συγκέντρωσε τον θησαυρό αυτό κατά τα τελευταία έξι χρόνια και θέλησε να τα δείξει στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία» είπε ο κ. Κότσιρας και πρόσθεσε: «Προσκάλεσα το Λύκειο να οργανώσει ανάλογη έκθεση και στη Μελβούρνη. Εξάλλου το Σάββατο το Λύκειο Ελληνίδων του Σίδνεϊ στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο του πανεπιστημίου του Σύδνεϋ οργάνωσε με θέμα «Ο Ρόλος της Ελληνίδας στην ανάπτυξη της Αυστραλίας από το 1830 έως σήμερα».

Μίλησαν διακεκριμένες Ελληνίδες ενώ η πανεπιστημιακός Παναγιώτα Νάζου αναφέρθηκε στις «νύφες». Στην εκδήλωση βρέθηκαν και «νύφες» που κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook