Παρατείνονται εκ νέου οι καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές που μετέχουν στους διαγωνισμούς για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και του ομίλου ΔΕΠΑ.

Για τον ΟΠΑΠ η ημερομηνία υποβολής προσφορών μετατίθεται για τις 22 Απριλίου αντί για τις 5 του ίδιου μήνα και για τη ΔΕΠΑ μετατίθεται για τις 29 αντί για τις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καθυστερήσεις οφείλονται στην αλλαγή στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Σημειώνεται πως η τοποθέτηση του Στέλιου Σταυρίδη στη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από τη Βουλή.

Οι αποκρατικοποιήσεις του ΟΠΑΠ και του ομίλου ΔΕΠΑ θεωρούνται καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου σε ό,τι αφορά στο σκέλος των εσόδων για το 2013.

Υπενθυμίζεται ότι το δημόσιο πρέπει να αντλήσει από ιδιωτικοποιήσεις έσοδα ύψους 2,6 δισ. €, ενώ σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος, τότε προβλέπεται να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook