Σε άγριο καυγά μεταξύ των μελών την προανακριτικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εξελίχθηκε η εξέταση του κ. Γιάννη Καπελέρη με την ένταση να μεταφέρεται από την αίθουσα συνεδριάσεων στους διαδρόμους της Βουλής.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου εξερχόμενη της αιθούσης και βλέποντας τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη περικυκλωμένο από δημοσιογράφους άρχισε να φωνάζει: «Προσέξτε τι λέτε. Θα απολογηθείτε δημόσια για υπόθαλψη εγκληματία και συγκάλυψη της υπόθεσης». Από την πλευρά του ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας κατήγγειλε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για «δημιουργία τεχνητών εντάσεων και διακοπών προκειμένου να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες».

Ως αιτία της κόντρας φαίνεται πως είναι η απόφαση του προεδρείου μετά από σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών να ολοκληρωθεί η κατάθεση του κ. Καπελέρη μετά από μόλις 22 λεπτά εξέτασης! Το σκεπτικό της λήξης ήταν – σύμφωνα με τις πληροφορίες – πως «ο κ. Καπελέρης ό,τι είχε να πει το έχει ήδη πει. Δεν έχει να προσθέσει περισσότερα στις έρευνες». Από την άλλη πλευρά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσαν να συνεχιστεί η εξέταση του ουσιώδους μάρτυρα επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μαρκογιαννάκης αποκαλύπτεται καθώς πριν από λίγες ημέρες έλεγε πως πρέπει να προχωρήσουμε με την εξέταση των Καπελέρη, Διώτη, Παπακωνσταντίνου που είναι σημαντικοί και για τον κάθε ένα θα αφιερώσουμε όσες μέρες χρειαστεί».

Ανακοίνωση Χρήστου Μαρκογιαννάκη

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της προκαταρκτικής εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λάγκαρντ, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο ορισμός της κ. Κωνσταντοπούλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλους της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση που αφορά τον πρ. Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου έχει συγκεκριμένη στόχευση και συγκεκριμένα τη δημιουργία εντάσεων, την παρέλκυση των εργασιών της επιτροπής και εν τέλει την απαξίωση του έργου της».