«Στο τραπέζι» των συνομιλιών με την τρόικα μπήκε το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, ένας φόρος που εξακριβωμένα δεν έχει φέρει αποτελέσματα. Το ζήτημα τέθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στους κυρίους Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στους βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Εμμέσως, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι τα μέλη της τρόικας απέριψαν το αίτημα της κυβέρνησης να αλλάξουν οι προβλέψεις φόρων που αποδεδειγμένα είναι κοινωνικά άδικοι και αναποτελεσματικοί. Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το μνημόνιο δεν είναι άκαμπτο, ούτε αποτελεί δόγμα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στο μέλλον.

«Ο πρωθυπουργός έχει θέσει τεκμηριωμένα το θέμα για τους κοινωνικά άδικους και αναποτελεσματικούς φόρους. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και υπογράμμισε: «Τα προγράμματα δεν είναι άκαμπτα ούτε αποτελούν δόγματα»...


protothema.gr