Κέφι, ξενοιασιά και ξεφάντωμα με μουσική και χορό υπόσχονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνουν στο Καστέλλι Πεδιάδας ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου το Σάββατο 16 Μαρτίου. Όλα είναι έτοιμα για τη «Λαμπαδηδρομία» και το «2ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού».

Κεντρική εκδήλωση είναι η Λαμπαδηδρομία στο Καστέλλι που διοργανώνεται αργά το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαρτίου. Η Λαμπαδηδρομία ξεκινά στις 7:30μ.μ. με χώρο εκκίνησης το Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Σάλλας». Εκατοντάδες δημότες και επισκέπτες συμμετέχουν στη Λαμπαδηδρομία, όπου μασκαράδες και μη, με δάδες αναμμένες, γυρίζουν τους δρόμους και τα σοκάκια του Καστελλίου.

Η πομπή της αποκριάς αναβιώνει ένα πανάρχαιο έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων και καταλήγει ξανά στην πλατεία που βρίσκεται το Πολιτιστικό Κέντρο. Εκεί περιμένει όλους μουσική, χορός, κρασί και ξεφάντωμα μέχρι το πρωί.

Ωστόσο, η ευρύτερη περιοχή του Καστελλίου θα κινείται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου σε έντονους ρυθμούς, αφού μικροί και μεγάλοι θα συμμετάσχουν στο 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού με φετινό θέμα τα «Σερσεμοκουζουλίστικα… καρκατουρέματα». Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στα σοκάκια της ιστορίας του Καστελλίου για να ανακαλύψουν το «θησαυρό», με την εκκίνηση να γίνεται στις 10:00π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Καστελλίου.

Πιο συγκεκριμένα, το 2ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αποτελείται από δύο ενότητες:

- 1η ενότητα: Παιδιά έως 15 ετών
Η λύση των γρίφων θα βρίσκεται εντός του οικισμού Καστελλίου και απαγορεύεται ρητά η χρήση μεταφορικών μέσων: δικύκλων, αυτοκινήτων κλπ.

- 2η ενότητα: Έφηβοι και ενήλικες (16 ετών και άνω)
Για τη λύση των γρίφων οι συμμετέχοντες θα χρειαστούν μεταφορικό μέσο, εφόσον θα μετακινηθούν εκτός από το Καστέλλι και στους οικισμούς: Λιλιανό, Διαβαϊδέ, Πολυθέα, Καρδουλιανώ, Σκλαβεροχώρι, Γαλενιανώ και Αρχάγγελο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ανοιχτές μέχρι και τις 15 Μαρτίου και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν στα τηλέφωνα 2891031824 και 2891340115.