Στην ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όλα τα μέλη της ΚΕ εκλεγμένα και αριστίδην είναι ενεργά στελέχη στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την χώρα και την παράταξη.

«Προχωράμε σήμερα στη συγκρότηση της ΚΕ με την εκλογή του γραμματέα ο οποίος είναι συντονιστής μεταξύ ίσων μελών» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρότεινε για γραμματέα ον Ν Ανδρουλάκη, ο οποίος εξελέγη πρώτος με σημαντική διαφορά στην ΚΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, οι πρωτοβουλίες για την Κεντροαριστερά θα συνεχιστούν στην κοινωνία των πολιτών και βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να αναδείξει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

«Υπάρχει ανάγκη να σεβόμαστε εμείς οι ίδιοι την παράταξη για να μας σέβονται οι πολίτες. το καταστατικό αναγνωρίζει ρεύματα τάσεις, αλλά όχι εσωκομματική αντιπολίτευση» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Βενιζέλος, η πρόταση που διατυπώθηκε για τη μεγάλη Κεντροαριστερά είναι ανοιχτή και ειλικρινής.

«Το κρίσιμο που αποφάσισε το συνέδριο είναι η πολιτική στρατηγικής ανάκαμψης. Είναι υποχρέωσή μου να διασφαλίσω ίση αφετηρία σε όλα τα νέα στελέχη μας» είπε και πρόσθεσε ότι η ανανέωση δεν είναι βιολογική, αλλά πολιτική.

«Η νέα γενιά βγαίνει στο προσκήνιο, ήταν βασική επιλογή μου αυτή. Έχουμε πάρει αποφάσεις για την αποκρατικοποίηση και την επαναπολιτικοποίηση του κόμματος» σημείωσε.

Όσον αφορά στις  ηχηρές απουσίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι εξετέθησαν ηθικά και πολιτικά μπροστά στην ηχηρή παρουσία του κόσμου.

«Το συνέδριο έστειλε πολύ καθαρό μήνυμα για την ταυτότητα και την εθνική στρατηγική ενός κόμματος» υπογράμμισε.

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στο ειδικό τέλος ακινήτων το οποίο, όπως είπε, θα αντικατασταθεί από ενιαίο φόρο ακινήτων, που πρέπει να είναι δικαιότερος και εξίσου αποτελεσματικός.

Μάλιστα, όπως τόνισε, αυτοί που στο παρελθόν είχαν σπεύσει να κατηγορήσουν το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αναγνωρίσουν «ότι έκαναν λάθος τώρα που σηκώνουμε μαζί το βάρος της υπόθεσης».

«Είναι επιτακτική η ανάγκη για ρυθμίσεις υποχρεώσεων ασφαλιστικών και φορολογικών» συνέχισε και πρόσθεσε ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει η πλήρης εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και να έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό δόσεων για φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Όσον αφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως το ελληνικό Δημόσιο αντλεί 2 δισ. ευρώ, ενώ 14,5 δισ. είναι το πακέτο των μέτρων που εφαρμόζονται.

«Με αυτό το μέτρο σώσαμε όλη την υπόθεση, χωρίς να κοπεί σε κανένα σπίτι το ρεύμα για μη καταβολή του ειδικού τέλους» είπε.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και να διαφυλαχθεί όσο είναι δυνατό η ελληνικότητά τους.

«Δεν θα δεχθούμε τίποτα που να μην ανταποκρίνεται στην ισχύουσα νομοθεσία στα θέματα αυτά» τόνισε.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook