Περιορίζεται η δυνατότητα προκαταβολής της επιχορήγησης για τις επενδύσεις που έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004, σε περίπτωση που η εγγυητική επιστολή που προσκομίζουν έχει εκδοθεί από το ΕΤΕΑΝ, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στο νομοσχέδιο για τη διαμόρφωση φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις της κατηγορίας αυτής θα μπορούν να λαμβάνουν ως το 50% της επιχορήγησης ως προκαταβολή, ενώ για το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να προσκομίσουν εγγυητική επιστολή άλλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, πέραν του ΕΤΕΑΝ.

Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, θα μπορούν να λαμβάνουν ως και το 100% της επιχορήγησης ως προκαταβολή, με την προϋπόθεση επαύξησης της εγγυητικής επιστολής κατά 10%.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν ακόμα διευκρινιστικές διατάξεις για τη στελέχωση των νέων οργάνων που δημιουργεί το νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, με μετατάξεις και αποσπάσεις υπαλλήλων, για τη δυνατότητα μετεγκατάστασης ενός πρότζεκτ ΑΠΕ σε περίπτωση ανυπέρβλητου κωλύματος στη διαδικασία αδειοδότησής του, για τα υδατοδρόμια και τις παράνομες κεραίες.

Παράλληλα, υπάρχουν γραφειοκρατικές διευκρινίσεις και για την κύρωση και την υπαγωγή στα κίνητρα του ν.3299/2004 των τουριστικών επιχειρήσεων «Ηλιος ΑΕ» και ΤΕΜΕΣ (Τουριστικές επιχειρήσεις Μεσσηνίας), της Kavala Float Glass και του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook