Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , κ. Κώστα Σκαδαλίδη κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης για το θέμα της υπολειτουργίας και υποστελέχωσης των Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης των Δήμων του Ν. Ηρακλείου.

Ο κ. Παρασύρης στήριξε την αναφορά του, σε δημοσίευμα του τοπικού τύπου στα οποία εκφράζεται η σύσσωμη δυσαρέσκεια των Δημάρχων του Νομού Ηρακλείου με την επικρατούσα κατάσταση στα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα πολλοί δήμαρχοι καταγγέλλουν τις ελλείψεις σε γεωτεχνικούς και ειδικούς με αποτέλεσμα να μην εκπληρώνεται η προσδοκία που επενδύθηκε στον Καλλικράτη ότι με αυτόν «ο γεωτεχνικός θα σπεύσει στο χωράφι δίπλα στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο».

Η διαχρονική έλλειψη σχεδιασμένης αγροτικής πολιτικής, η γραφειοκρατία σήμερα και η απροθυμία των γεωτεχνικών να δραστηριοποιηθούν στην ύπαιθρο θεωρούνται ως κύριοι λόγοι της επικρατούσας κατάστασης σήμερα.

Ο κ. Παρασύρης ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό να πράξει τα δέοντα ώστε να ενεργοποιηθούν τα Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης της Κρήτης για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του Καλλικράτη.

Υπό συνθήκες κρίσης σημειώνει ο κ Παρασύρης « η συμβολή της υπαίθρου για την ανάταξη της χώρας θα μπορούσε να είναι τεράστια, αρκεί η επίσημη πολιτεία να της προσφέρει τα κατάλληλα εχέγγυα» .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook