«Ιδιαίτερη ανησυχία» για τα «επανειλημμένα επεισόδια στα σύνορα» Συρίας και Λιβάνου εκφράζουν σε δήλωσή τους τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας όσον αφορά στο θέμα αυτό, τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας δηλώνουν ότι φοβούνται πως «η κρίση στη Συρία μπορεί να επηρεάσει τη σταθερότητα του Λιβάνου».

Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια, η δήλωση αναφέρεται σε «πυρά πάνω από τη μεθόριο που προκάλεσαν νεκρούς και τραυματίες στον πληθυσμό του Λιβάνου, επιδρομές, απαγωγές και διακίνηση όπλων μέσω της συρο-λιβανικής μεθορίου».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας υπογραμμίζει επίσης «τη σημασία που έχει ο πλήρης σεβασμός της κυριαρχίας, της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας του λιβανικού κράτους» και καλεί τους λιβανέζους «να απόσχουν από οποιαδήποτε εμπλοκή στη συριακή κρίση».

Εκφράζει ανησυχία επίσης για την επίδραση που έχει στον Λίβανο το αυξανόμενο ρεύμα προσφύγων οι οποίοι εγκαταλείπουν τη Συρία για να γλιτώσουν από τις βιαιότητες και σήμερα ο αριθμός του ξεπερνά τους 360.000.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητεί από τη διεθνή κοινότητα να τηρήσει τις δεσμεύσεις για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας που δόθηκαν στη διάσκεψη του Κουβέιτ στις 29 Ιανουαρίου.

Μετά από την έκκληση του ΟΗΕ για συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για τη Συρία, δόθηκαν δεσμεύσεις για το ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ωστόσο μόλις ένα μικρό μέρος από τα χρήματά αυτά έχει καταβληθεί.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook