Ανακοινώνεται ότι εν όψει του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας του έτους 2013, και συγκεκριμένα κατά τη χρονική περίοδο από Παρασκευή 15-03-2013 έως και την Καθαρή Δευτέρα 18-03-2013, από το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο. Ε. Π. Τ. Α.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, θα ληφθούν αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο του Νομού για την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κυκλοφορίας και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων με ιδιαίτερη έμφαση κατά την έξοδο και την επιστροφή των εκδρομέων.

Επιπλέον, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διακοπεί:

Την Κυριακή 17-03-2013 στην περιοχή του Δ.Δ. Τυμπακίου του Δήμου Φαιστού, στο τμήμα της Εθνικής οδού Ηρακλείου – Μοιρών και συγκεκριμένα από την συμβολή των Ε.Ο. Ηρακλείου – Κόκκινου Πύργου και Αγ. Νεκταρίου έως την συμβολή με την Ε.Ο. Ηρακλείου – Κόκκινου Πύργου , κατά τις ώρες 14:00 έως 17:00, λόγω εκδηλώσεων Απόκρεω που θα πραγματοποιηθούν στα παραπάνω δημοτικά διαμερίσματα και τα οχήματα θα κινούνται μέσω παρακαμπτήριων οδών . 

Την Κυριακή 17-03-2013 στην περιοχή του Δ.Δ. Χερσονήσου (Αγριανά) του Δήμου Χερσονήσου, στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα από την συμβολή της παλαιάς Ε.Ο. Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου με Ανάληψη- Αγριανά έως την συμβολή των οδών παλαιάς Ε.Ο. Ηρακλείου –Αγίου Νικολάου και προς ξενοδοχείο ΛΥΤΤΟΣ κατά τις ώρες 12:30 έως 13:30, λόγω εκδηλώσεων Απόκρεω που θα πραγματοποιηθούν στο παραπάνω δημοτικό διαμέρισμα και τα οχήματα θα κινούνται μέσω παρακαμπτήριων οδών και συγκεκριμένα μέσω του βόρειου παράδρομου της παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου επί του οποίου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση .

Επισημαίνεται η προσοχή των οδηγών, για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ιδίως των διατάξεων η παραβίαση των οποίων οδηγεί σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα όπως:

• Οδήγηση σε κατάσταση μέθης

• Υπερβολική ταχύτητα – αντικανονικό προσπέρασμα – είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
• Παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής 
• παραβίαση προτεραιότητας ή φωτεινής σηματοδότησης
• Κανονικότητα κυκλοφορίας – ταχογράφου – κανονικό μεταφοράς και ασφάλειας επιβατών – την τοποθέτηση και διασφάλιση της μεταφοράς των εμπορευμάτων – ελαστικά – υπέρβαρο φορτηγών – ωράριο εργασίας οδηγών, για μεγάλα οχήματα (λεωφορεία – φορτηγά –μηχανήματα έργων κ.λ.π ).
Καθώς και των παραβάσεων που επιδεινώνουν τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων όπως:
• Χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικού καθίσματος για τα παιδιά
• Χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγούς και επιβάτες δικύκλων
Επισημαίνεται η προσοχή των οδηγών για τα σημεία της Εθνικής Οδού που έχουν χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνα λόγω διαμόρφωσης του δρόμου και συχνότητας τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία είναι:
Εθνική Οδό Ηρακλείου–Μοιρών-Τυμπακίου-Αγίας Γαλήνης :
• Διασταύρωση ΠΑ.ΓΝΗ έως διασταύρωση Γουρνών ( λόγω εκτέλεσης έργων)
• Από το 17,5 χλμ. (πριν την εκκλησία Αγ. Αντωνίου) μέχρι το 19ο χλμ. (νέος κόμβος προς Σίβα – Δαφνές- Βενεράτο)
• Από Διασταύρωση Αμπελούζου έως είσοδος Καπαριανών
• Από Μοίρες έως Τυμπάκι.
Εθνική Οδό Ηρακλείου – Βιάννου:
• Από κόμβο Καλλιθέας έως Άγιο Σώζωντα
Διευκρινίζεται ότι:
• Το όριο ταχύτητας καθορίζεται με τις υφιστάμενες πινακίδες σήμανσης.
• Καθημερινά, όλο το 24ωρο, θα συγκροτούνται συνεργεία, τα οποία θα διενεργούν ελέγχους για βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα και επικίνδυνοι ελιγμοί, παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, παραβίαση προτεραιότητας κ.τ.λ.),ενώ όλα τα συνεργεία ελέγχων που θα κινούνται στο οδικό δίκτυο, θα είναι εφοδιασμένα με συσκευές μέτρησης αλκοόλ.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ζητά την κατανόηση των οδηγών με την παράκληση για έγκαιρο προγραμματισμό των μετακινήσεων τους, ώστε να μην πιέζονται χρονικά και τους εύχεται καλές Αποκριές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook